BWE nieuws archief

(01/05) Busreis Pokalfinale MSV Duisburg – FC Schalke 04
BWE organiseert definitief een busreis naar de bekerfinale tegen MSV Duisburg. Iedereen die de unieke sfeer van deze voetbaldag van dichtbij wil beleven - en wellicht ter plaatse nog een ticket kan scoren - of gewoon een dagje Berlijn wil doen kan zich aanmelden.
Vertrek: De bus vertrekt zaterdag 21 mei om 04.30 uur vanaf café De Doedelzak (o.v.) in Enschede. Rond het middaguur parkeert de bus bij het stadion, waarna iedereen vrij is de dag naar eigen believen door te brengen. De wedstrijd begint om 20.00 uur. Rond middernacht rijden we weer terug naar Enschede. 
Kosten: voor de busreis bedragen 40 euro per persoon (excl. wedstrijdticket). De prijs is “all-in”: inclusief bier en frisdrank aan boord, zo lang de ruime voorraad strekt. 
De gelukkige fanclubleden met wedstrijdticket krijgen de komende dagen persoonlijk bericht van Henny. Aanmelden voor de busreis naar Berlijn kan bij Henny (henny04@xs4all.nl) en Erwin (bwe@xs4all.nl).

Geen ticket en toch de Pokalfinale van dichtbij beleven? S04-fans die de finaledag zonder toegangsbewijs willen beleven in de Duitse hoofdstad kunnen ook mee met de bus. De stad Berlijn verwacht op de finaledag minimaal 75.000 fans zonder kaart in de stad. Naar voorbeeld van het WK 2006 richt men nabij Brandenburger Tor een Fanmeile in, waar de onder meer de finale op grote schermen gevolgd kan worden.

(01/05) Busreis Schalke 04 – Mainz 05: nog staan- en zitplaatsen beschikbaar
Voor de busreis naar de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft BWE nog 5 staan- en 2 zitplaatsen beschikbaar. Komende zaterdag is FSV Mainz 05 de laatste tegenstander van onze Knappen in de eigen Arena. Schalke 04 heft voor deze wedstrijd een toeslag van 5 euro (staan) en 10 euro (zit). BWE is gedwongen deze in de busprijs te verrekenen. De bus vertrekt zaterdag 7 mei om 10.30 uur vanaf café De Doedelzak in Enschede. Aanmelden kan bij Henny (henny04@xs4all.nl) en Erwin (bwe@xs4all.nl).
(01/05) Weekendtrip Bonn: UITVERKOCHT!
De weekendtrip naar Bonn inclusief een bezoek aan de laatste competitiewedstrijd 1. FC Köln – FC Schalke 04 is uitverkocht. De 3-daagse reis kost 160 euro persoon. Bij de reissom is inbegrepen: de busreis, 2 hotelovernachtingen met ontbijt, een zitplaats voor de wedstrijd, 1x diner en een interessant cultureel randprogramma.
De bus vertrekt vrijdag 13 mei om 09.00 uur vanaf café de Doedelzak in Enschede. Nadat we intrek hebben genomen in ons hotel in Bonn maken we ’s middags een eerste culturele uitstapje. De avond is ter vrije besteding.
Dag 2 begint met een uitgebreid ontbijt waarna koers wordt gezet naar Köln. ’s Middags bezoeken we de laatste competitiewedstrijd van onze Knappen, de immer beladen Westderby bij 1. FC Köln. ’s Avonds dineren we in groepsverband .
Dag 3 is er weer een uitgebreid ontbijt. Onze reisleider heeft ook voor deze dag weer een interessant uitstapje georganiseerd. Aansluitende gaat het halverwege de middag terug naar Enschede. Vroeg in de avond komen we aan bij café De Doedelzak.
Het bovenstaande programma is niet verplicht. Iedere deelnemer is vrij het weekeinde naar eigen inzicht in te delen. Er is een schaduwprogramma in geval FC Twente op zondag 15 mei nog steeds in de titelrace zit.

LET OP: de uitverkorenen die mee kunnen met de busreizen naar S04 - MANCHESTER UNITED en de DFB-POKALFINALE ontvangen voor komende dinsdag 19 april 20.00 uur bericht. Ontvang je geen bericht dan behoor je helaas niet tot de gelukkigen.

BWE heeft getracht voor beide topwedstrijden zo veel mogelijk kaarten te organiseren. Helaas kunnen we bij lange na niet voldoen aan het aantal aanvragen van fanclubleden dat ons bereikte. Het fanclubbestuur werd gedwongen to het maken van keuzes. Dat is niet makkelijk. Desondanks is het fanclubbestuur er van overtuigd een eerlijke en oprechte verdeling te hebben gemaakt.

(14/04) Aanmelden en informatie Schalke 04 op Old Trafford
Uitsluitend fanclubleden van BWE kunnen zich tot uiterlijk zaterdagochtend 16 april 12.00 uur aanmelden voor de uitwedstrijd op Old Trafford. Schalke 04 krijgt de beschikking over 3.000 kaarten. De reis is op eigen gelegenheid. Het SFCV biedt een busreis aan voor 85 euro excl. wedstrijdticket. Aanmelden uitsluitend per e-mail aan bwe@xs4all.nl.

Vanwege het beperkte kaartaanbod en de grote vraag heeft het SFCV een aantal bestelcriteria opgesteld. Alle fans moeten Mitglied zijn bij Schalke. Ook wordt er gekeken naar deelname aan de andere Europese uitwedstrijden dit seizoen (Lyon, TA, Valencia, Lissabon, Milaan).

(04/04) Nabeschouwing Inter-S04 bij De Heer Ontwaakt (Radio 2)
Als alles volgens plan gaat wordt Nederland woensdagochtend in aller vroegte bijgepraat over de avond van Inter – S04. BWE-lid Lucas geeft vanuit Milaan in het ochtendprogramma De Heer Ontwaakt (Radio 2) zijn blik op de gebeurtenissen. De bijdrage is te horen vanaf 06.40 uur bij de Vara op Radio 2.

(03/03) Info afhalen tickets Internazionale - S04
Het is niet meer mogelijk tickets te bestellen voor de uitwedstrijd in Milaan.
Fans die met eigen vervoer naar Milaan reizen kunnen de kaarten vandaag tot 17.00 uur afhalen bij de S04-shop in de binnenstad van Gelsenkirchen (Ahstrasse 4). Niet afgehaalde kaarten gaan mee naar Milaan.
Op de wedstrijddag bemannen medewerkers van het SFCV een eigen ticketloket bij het stadion. S04-fans kunnen hier van 17.30 uur - 20.00 uur (!) de bestelde kaarten afhalen. Een plattegrond vind je hier. Bij het blauwe veld nummer 6 is het afhaalloket.

Busreis naar Milaan
De bussen vertrekken maandag 4 april om 23.00 uur vanaf parkeerplaats P7 van de Arena. Dat is bij het Clubheim van het SFCV (Berni-Klodt-Weg 1). Wees op tijd!!! Er is volop parkeergelegenheid op parkeerplaats E.
Het Clubheim is vanaf 20.00 uur geopend voor de busreizigers. De sponsoren Tönnies Fleisch, Veltins en Cichos trakteren de deelnemers aan de busreis op een currywurst of Frikadelle en een fles frisches Veltins!
De wedstrijdtickets worden voor vertrek verdeeld. Aan boord van iedere bus zijn medewerkers van het SFCV aanwezig. De enkele reis duurt naar verwachting 13 uur. Rond het middaguur komen de bussen aan bij het stadion. De rest van de dag is ter vrije besteding. De terugreis begint na afloop van de wedstrijd.

Hier vind je een informatieblad uit Milaan met stadionreglement. De tekst is in het Engels.

(29/03) Besteltermijn Inter-uit verlengd - besteltermijn DFB-Pokalfinale gesloten
Voor de uitwedstrijd bij Inter kunnen S04-fans tot en met donderdag 31 maart tickets bestellen. Door de tegenvallende animo zijn er nog steeds voldoende kaarten beschikbaar. De kaarten kosten 23,10 euro per stuk. Bij bestelling voor iedere persoon het paspoortnummer en woonadres opgeven. De kaarten worden op last van de Italiaanse autoriteiten gepersonaliseerd. Bestellen kan via BWE: bwe@xs4all.nl.
Het SFCV biedt een busreis aan voor 69 euro (excl. wedstrijdticket). De bussen vertrekken maandag 4 april om 23.00 uur vanaf de Fankneipe in GE. Na de wedstrijd rijden de bussen weer terug. De verwachte reistijd is 13 uur. Bestellen kan via BWE: bwe@xs4all.nl.

Het is niet meer mogelijk kaarten te bestellen voor de finale van de DFB-Pokal op 21 mei in Berlijn. De inschrijftermijn bij het SFCV is gesloten.

Leden van BWE die reeds tickets hebben besteld voor de wedstrijd bij Internazionale ontvangen de komende week nader bericht.

Nader bericht over de toewijzing van kaarten voor de bekerfinale wordt over twee weken verwacht. BWE heeft de bestelling van de fanclubleden die voldeden aan de eisen (lidmaatschap S04 + jaarkaart) ingediend. Ook voor de overige 40 fanclubleden die zich meldden voor de bekerfinale wordt getracht kaarten te organiseren.
Voor de duidelijkheid: om in aanmerking te komen voor een finalekaart is lidmaatschap van Schalke 04 (dus niet van een fanclub) de minimale vereiste. De eerste keus hebben de S04-leden die daarnaast een jaarkaart hebben. S04 heeft 90.000 leden en 43.000 seizoenkaarthouders.

De toewijzing vertraagd zich door de vele fans die zich niet aan de richtlijnen houden, valse gegevens doorsturen of - in één geval - 335 keer hun bestelling indienen. Het SFCV controleert alle gegevens eer de 20.000 beschikbare kaarten worden toegewezen.

(26/03) Busreis FC Schalke 04 - FC Internazionale uitverkocht
De busreis naar de thuiswedstrijd in de kwartfinale van de Champions League tegen Internazionale is volgeboekt. De wedstrijd wordt gespeeld op woensdag 13 april (aanvang: 20.45 uur).

De bus vertrekt om 15.30 uur vanaf café De Doedelzak in Enschede. Alle deelnemers graag minimaal een kwartier voor vertrek aanwezig.

De kosten voor de busreis met zitplaats in de Arena bedragen 60 euro voor fanclubleden. Niet-leden betalen een toeslag van 3 euro.

(05/03) Reportage BWE deze week in Voetbal International nr. 9
"Schalke 04 is een vorm van religie"
Voor wie het is ontgaan: afgelopen zaterdag reisde VI-verslaggever Geert Jan Jakobs (op foto met BWE-voorzitter Henny) mee met de BWE-Expres naar de thuiswedstrijd tegen 1. FC Nürnberg. Liefst vier pagina's in het grootste voetbalblad van Nederland waren nodig om al zijn indrukken te beschrijven. Geïllustreerd met vier foto's. Tijdens de dag sprak Geert Jan met zowel de bestuursleden van onze fanclub als met willekeurige fans in de bus. Uiteindelijk is het samengesmeed tot een lezenswaardig verhaal in de rubriek 'Balverliefd' waar BWE met recht trots op kan zijn.
Dus halen die VI! (die laatste kreet is gesponsord ;-))   

(23/02) BWE feliciteert 20-jarige Supp. ver. VAK-P
"18 februari 1991, Supportersvereniging Vak-P ziet die dag officieel haar licht. Eindelijk heeft dat groepje lastige jongens achter de goal uit het Diekman hun eigen vereniging. Ook een eigen onderkomen laat niet lang op zich wachten, door de inzet van veel vrijwilligers volgt er in mei de opening van ons home. Nog in datzelfde eerste jaar vind er een dieptepunt van onze vereniging plaats met de moord op Erik Lassche. Gelukkig door de jaren ook weer gevolgd door diverse hoogtepunten.
Hoe blij waren we wel niet met die beker net voor ons 10 jarige bestaan... Op grootse wijze vierden we toen ons feest in het toepasselijk “miracle planet”. Inmiddels zijn zelfs de wonderen de wereld blijkbaar uit, want we hebben zelfs al een kampioenschap gevierd. En vanuit een nieuw supportershome staan nagenieten hoe we met opgeheven hoofd de Champions League winnaar op een gelijkspel hielden.
Kortom onze vereniging en club zijn flink veranderd en met name gegroeid in al die jaren."
bron: www.vakp.nl

VAK-P van harte gefeliciteert met het bereiken van de 20-jarige mijlpaal!
VAK-P vierde afgelopen zondag rond de thuiswedstrijd tegen NEC het jubileum op bekende grootse wijze. Een fotoimpressie van de sfeeractie en het vuurwerk is hier te bekijken. De laatste foto komt uit Mönchengladbach waar Ultras GE tijdens de wedstrijd middels dit banner de felicitaties overbrachten naar de vrienden in Enschede.

(03/02) Afvalscheiding in Ridderkerk
Ook in Ridderkerk is men milieubewust. Chemisch afval wordt daar keurig gescheiden van huishoudelijk vuil. BWE-lid ter plaatse Jacques kan met recht trots zijn op zijn buurtbewoners.

Afvalscheiding in Ridderkerk

(30/01) DFB-Pokal: Schalke moet naar FC Bayern

Worst-case-scenario voor Schalke 04 in de halve finale van de DFB-Pokal. Onze Knappen wacht niet een interessant onderonsje met MSV Duisburg of Energie Cottbus. Schalke lootte een uitwedstrijd bij bekerhouder FC Bayern München. De wedstrijd wordt gespeeld op dinsdag 1 of woensdag 2 maart om 20.30 uur. Beide halev finales (MSV-Energie en FCB-S04) worden rechtstreeks uitgezonden door de ARD en ZDF.

Tickets: BWE-leden die onze Knappen willen steunen bij de zware uitwedstrijd kunnen zich per direct aanmelden per e-mail aan bwe@xs4all.nl.

(30/01) Schalke haalt "Mr. Chancentod" Charisteas

Angelos Charisteas schiet Schalke 04 de komende vijf maanden alsnog naar een plek bij de eerste vijf. Dat is althans de gedachtenkronkel van onze trainer FM. "Wij hebben een kopsterke spits nodig, dat heeft de wedstrijd tegen hoffenheim bewezen," aldus de theorie van onze "Meistermacher". Een bijzondere invalshoek. Ook met een zogenaamde kopsterke spits zijn de lange vuurpijlen van achteruit niet te controleren. Zoals ik hieronder al schreef: een beetje trainer zou graag een elftal bouwen rond de exeptionele kwaliteiten van het kwartet Neuer, Huntelaar, Raul en Farfan. FM haalt liever een afgeschreven spits die zelfs het niveau van de afgeslagen hekkensluiter van de Ligue 1 niet aan blijkt te kunnen. "Chancentod" Charisteas werkte op basis van één goal in de zomer van 2004 een fraai lijstje clubs af. Helaas mislukte hij bij zowel ajax, Feyenoord, Leverkusen, Nürnberg en laatstelijk bij Arles-Avignon. Ik schreef het hieronder al: FM moet persoonlijk aan al die transfers van de tweederangsspelers verdienen. Anders is het aantrekken van "Harry"niet te verklaren. - (etv)

(29/01) S04-hoffenheim 0-1: Zwak, zwakker,Schalke...

Radioreporter Sabine Töpperwien hield op WDR2 tot aan het einde toe vol dat er volop spanning "auf Schalke" was. Wie tegelijkertijd de beelden van Sport1 zag wist wel beter. Tegenstander hoffenheim bleef op eenvoudige wijze overeind in de eens zo gevreesde Arena tegen dramatisch opererende Knappen (0-1). Vorsah kopte in de vierde minuut de enige treffer binnen. In het restand bleek de thuisclub niet in staat een fatsoenlijke aanval op te zetten. Laat staan een kans creëren. Een wanvertoning en een minachting voor de hondstrouwe supportersschare.

Dat mag enkel en alleen trainer/manager/dictator Fidel, eh Felix Magath zich aantrekken. Na anderhalf jaar de vrije hand met bijna twee dozijn nieuwe spelers staat er een zielloos elftal dat als los zand aan elkaar hangt. Geen wonder als de trainer iedere week drie of vier spelers wisselt. Geen systeem, geen synergie, maar vooral een schrijnend gebrek aan voetballend vermogen. Een aanvalslijn Farfan, Raul en Huntelaar aangevuld met een klassekeeper als Neuer moet toch een garantie zijn voor succes. Elke andere trainer hangt een elftal op aan deze vier klasbakken. Magath laat goalgetter Huntelaar moederziel alleen in de spits, met als enige aanvoer de vuurpijlen van de beperkte verdedigers Höwedes en Metzelder. Tekenend dat de simpele balafpakker Peer Kluge zichzelf noodgedwongen opwerpt als spelmaker. Bij gebrek aan beter.

Rakitic is al gevlucht. Farfan staat in de startblokken naar Wolfsburg te vertrekken. Magath gelooft heilig in zijn aankopen Gavranovic, Deac, Metzelder, Hao, Utchida, Edu. Spelers die, zo blijkt iedere week weer, zo veel kwaliteit te kort komen voor het amibitienieveau van Schalke. Wellicht dat Magath persoonlijk provisie opstrijkt bij al die transfers van die minder begaafde spelers, anders zijn al die aan- en dus miskopen niet te verklaren. Jurado, voor dertien miljoen gehaald, na Huntelaar veruit de duurste transfer ooit, smoort op de reservebank.

Magath's missie auf Schalke is de landstitel in vier jaar. Hij doet er goed aan komende vrijdag in het hol van de leeuw zijn ogen en oren goed open te houden. Misschien dat hij er iets van opsteekt hoe je een jonge selectie kneedt tot een fris voetballende kampioensploeg. Het zal de enige reden zijn om af te reizen, want sportief hebben we er met de huidige vorm niets te zoeken.

Toch reizen we komende vrijdag weer massaal af naar de verboden stad om tegen beter weten onze aanbeden FC Schalke 04 te ondersteunen op jacht naar de Derby-zege. Wir sind Schalker, keiner mag uns, scheissegal! - (etv)

(29/01) Schalke 04 in halve finale DFB-Pokal

De loting voor de halve finale van de DFB-Pokal is zondag 30 januari vanaf 18.00 uur rechtsreeks te zien in de ARD Sportschau. Bij een mogelijke thuiswedstrijd organiseert BWE alleen bij voldoende belangstelling een busreis. Voor een mogelijke uitwedstrijd kunnen uitstluitende BWE-leden een kaart bestellen. Meld je in dat geval zo spoedig mogelijk aan per e-mail: bwe@xs4all.nl.

Julian Draxler behoedde de ruim 49.000 toeschouwers gistereavond voor een zenuwslopende penaltyreeks in een immer kouder wordende Arena. Koud in het veld knalde de 17-jarige jeugdinternational in de slotfase van de verlenging de bal van net buiten de zestien onhoudbaar in de touwen. Het taaie 1. FC Nürnberg was eindelijk op de knieën gedwongen door een immer sterker spelend Schalke 04. U heeft het allen live kunnen bekijken voor de buis. Slechts een beperkt aantal BWE'ers uit verschillende delen van het land had de moeite genomen naar GE af te reizen.

(21/12) FCA-S04 0-1: Berlin, Berlin, wir fahren nach Berlin

En zo werd het toch noch een vrolijk kerstfeest auf Schalke. Een minimale zege bij FC Augsburg was goed voor een plaats in de kwartfinale van de DFB-Pokal. Een individuele actie van Raul, gevolgd door een droge knal van Farfan beslisten in de eindfase matige wedstrijd. De koploper van de Tweede Liga wist hier niets tegenover te zetten. De spelers verlengden met deze zege hun kerstvakantie tot 2 januari.

De loting voor kwartfinale is morgenavond (woensdag 22 december) aansluitend aan de wedstrijd VfB Stuttgart - FC Bayern München. Zowel de wedstrijden als de loting worden live uitgezonden door de ZDF. De kwartfinale van de DFB-Pokal wordt gespeeld op 25 en 26 januari 2011.

(14/12) Contributie 2011

Een nieuw jaar, dus ook hoog tijd je lidmaatschap bij BWE te verlengen. De penningmeester verzoekt iedereen die lid wil blijven van Blau und Weiss Enschede de verschuldigde contributie per ommegaande - doch voor 1 februari - per bank te voldoen. De tarieven zijn ook dit jaar gelijk gebleven. Het lidmaatschap van BWE kost 15,00 euro per persoon. Daarnaast is het mogelijk voor 10,00 euro extra een abonnement te nemen op het duitstalige fanmagazine van het SFCV 'Das Sprachrohr'. De contributie kan worden overgemaakt op rekening 61.74.37.688 t.n.v. H. Dikken/ B&W Enschede o.v.v. je naam en 'contributie'. In Duitsland wonende leden kunnen het bedragen overmaken naar Volksbank Gronau-Ahaus e.G., D-48599  Gronau (Westfalen), Konto: 133887100, Inhaber: H. Dikken, BLZ: 40164024.

(14/12) Fan-events rond Schalke 04 - 1. FC Köln

Komende zaterdag speelt FC Schalke 04 de laatste thuiswedstrijd van het jaar. De SFCV-trefpunten hebben de volgende openingstijden: de Fankneipe Auf Schalke vanaf 10.00 uur (voor en na de wedstrijd Fan=Party met DJ), Clubheim bij Arena vanaf 10.00 uur (ook na afloop van de wedstrijd), Shop-aanhangers bij Arena vanaf 13.00, de Fan-Treff bij Hauptbahnhof vanaf 10.30 uur en de S04-shop (Ahstrasse GE-City) van 09.00-16.00 uur.

Veltins Fantalk: vanaf 12.00 uur in het Clubheim bij de Arena (Berni-Klodt-Weg 1). Ingang over het terras via parkeerplaats P7. Toegang is gratis. Welke prominente Schalkegast ondervraagd wordt is nog niet bekend.

Fantalk Dritte Halbzeit: zondag 19 december vanaf 11.04 uur in Clubheim achter Arena. Te gastzijn twee selectiespelers. Toegang is gratis.

S04-Fanshop GE-City: de S04-fanhsop aan de Ahstrasse in het centrum van Gelsenkirchen is komende zondag 19 december tijdens de koopzondag geopend van 13-18 uur.

(28/11) Schalke 0-5: spelers moeten zich diep schamen!

Net terug uit Kaiserslautern: ook op de lange terugtocht konden we de historische nederlaag in Kaiserslautern niet bevatten. Hoe kan een ploeg drie dagen na de klassepartij tegen Lyon zich zo weerloos laten afslachten door een promovendus? Schalke 05: weer is het de spelers gelukt de eigen fans volledig voor schut te zetten. Kennelijk weten de heren zich alleen te motiveren voor de glitter en glamour van de Champions League. In het kolkende stadion op de Betzenberg liet de thuisploeg onder leiding van Eurofighter Marco Kurz geen spaan heel van de königsblaue miljoenenformatie. Ja, Raul en Huntelaar: de Betzenberg is toch andere koek dan pak 'm beet Almeria-uit.

Tot teleurstelling en later woede van de vele duizenden aanwezige S04-fans. Uit alle windstreken waren ze weer aangereisd, de sneeuw en barre kou van de Pfalz trotserend - het kon de Knappen op het veld niet inspireren. Het lamlendige optreden wekte gaandeweg steede meer woede op. Van "Wir haben die Schnauze voll", "Wir sind Schalker (..tausend Trainer schon verschlissen, Spieler kommen, Spieler gehen...) tot "Wir sind Schalke und ihr nicht" en demonstratief de ploeg de rug toe keren. Na afloop kreeg de ploeg een terecht scheldkannonade van de tribunes te verwerken. Tot zichtbare verbijstering van Raul. Schrijnend ook het uitlopen: na de gejoel van de eigen fans werd de Schalkeploeg bij ieder rondje smadelijk toegejuicht door de Lauterer Westkurve. Peinlich, peinlich.

(14/11) Punt gewonnen of twee verloren?

Een punt gewonnen of twee verloren in Wolfsburg? Op basis van de zeer matige eerste helft en een 2-0 achterstand mag Schalke zich gelukkig prijzen met een punt. De tweede helft leerde dat er meer in had gezeten. Als Jones eerder was gewisseld en The Hunter het vizier iets scherper had afgesteld... Conclusie 1: zonder spelbreker Jermaine Jones blijken onze Knappen wel degelijk aardig te kunnen ballen. Conslusie 2: Felix Magath over de gelijkmaker: "Bij hands moet er opzet in het spel zijn, dat was hier niet het geval." Waarvan akte.

Onze BWE-reporter ter plaatse berichtte van massale volkswoede na het belabberde optreden in het eerste half uur. Samengevat in een massaal "Magath raus!" Na de toevallige, maar niet minder fraai uitgespeelde Anschlusstreffer van Edu kwam Schalke wonderwel terug in de wedstrijd. In de tweede helft was er even een hapering, maar na het inbrengen van de voetballers Jurado en Moritz voor de bonkige Edu en anti-voetballer Jones (loopt veel gaten dicht, maar breng hem niet in balbezit) nam Schalke het commando over. De goed leidende scheidsrechter Stark - liet voetballen, niet kinderachtig - zag weliswaar de handsbal bij de gelijkmaker van Huntelaar over het hoofd. Hij oordeelde zeer correct bij de aanslag van Ashkan Dejagah, Wolfsburgs eigen Jermaine Jones, op de achillespezen van Farfan: rood en de eerste weken niet weerkomen. In overtal had KJH de winnende twee maal op de schoen. Het mocht niet zo zijn.

Noot over de reacties: Steve McChampion mag terecht woest zijn over de gelijkmaker. Het gezeur van Hoeness sloeg nergens op. De aanslag van Dejagah (geen bal in de buurt) kan niet vergeleken worden met de overtreding van Utchida (te laat, maar wel op de bal gericht). En dat uitgerekend Dieter Hoeness klaagt over een vermeende arrogante houding van Stark na afloop. Moet je Edin Dzeko eens vragen die een transfer naar AC Milan door de neus zag geboord...

(02/11) CL: Neuer voorkomt blamage in Israel

Hoe diep kan Schalke nog zinken? Manuel Neuer voorkwam in zijn eentje een afgang bij Hapoel Tel Aviv. Zijn reddingen leverde Schalke een doelpuntloos gelijkspel op. Daarmee overwintert Schalke in Europa. De wedstrijd was van Schalkezijde weer niet om aan te zien. Hoe kan een ploeg waarin meer dan 30 miljoen euro is geïnvesteerd zo'n gebrek aan kwaliteit openbaren? Schrijnend om te zien hoe een Israelische ploeg die het vooral van goede wil en enthousiasme moet hebben, dit Schalke op alle fronten de baas was. Manuel Neuer voorkwam met een aantal prachtige reddingen een verdiende nederlaag. Maar die arme doelman houdt dit echt niet het hele seizoen vol. Het ontbreken van enige organisatie in het veld is de trainer te verwijten, kwaliteitsarme spelers aantrekken de manager en hiervoor veel te veel geld uit te geven het bestuur. Bij Schalke 04 is dit een en dezelfde persoon.

(01/11) Column recht uit het supportershart

Samstag, 30.10.2010, 23:59 Uhr

Wie lange werden wir uns noch wie geduldige Lämmer vor der Schlachtbank das nahezu hilflose Geschwätz vom selbsternannten Erfinder des Fußballs anhören...?! O-Ton heute Abend: "wir müssen so schnell wie möglich da unten raus kommen" - Na super du Wicht, datt weiß ich auch ohne 4 Mio. Jahresgehalt!

Ich hatte heute Abend ständig das Märchen von "des Kaisers neuen Kleidern" im Kopf - nur hat hier leider keiner der über 60.000 gerufen "der hat ja gar nichts an!"

Freunde, wenn ein Trainer seit Mitte Mai 2010 (nämlich dem Ende der Saison 09/10) den hochbezahlten Auftrag hat den Vizemeister mit ca. 20 Mio. CL-Kohle zu verstärken und dann am 30. Oktober 2010 lausige 6(!) Punkte auf dem Konto verbucht sind, sollte man ihn auch mal aus dem Aufsichtsgremium heraus kritisch hinterfragen - oder pennen da Alle vor sich hin und werden erst in der 2. Liga wach?!

Sein rühren in Teetassen mit einem süffisanten Lächeln wird uns so jedenfalls nicht aus dem Ligasumpf bringen - da gehört schon ein wenig mehr Fußballverständnis und Menschenführung dazu, als bei einem Lagerkomandanten...

Wenn ich mir einen Kader mir über 30(!) Spielern wahllos zusammengeschustert habe und dann am 10. Spieltag für die in der HZ verletzte AV-Notlösung L. Schmitz den bis dahin besten MV-Spieler Ivan Rakitic auf der LV-Position bringen muss, weil ich scheinbar keinen anderen mehr habe, ja dann muss ich mich doch ernsthaft fragen, was in den letzten 5 Monaten in meinem Tee war!!! Zumal jeder Vollidiot weiß, das Ivan R. eine große Schwäche hat, für die er selbst nichts kann: er ist nunmal nicht der schnellste Sprinter und daher für diese Position ungeeignet... aber der große Meister probiert ja gerne mal was aus, ist ja quasi noch Vorbereitung auf die große Meisterschaft... und schwupp, is die Kugel drin! Dann noch schnell den relativ guten "Balleroberer" P. Kluge raus und der Spass nimmt seinen Lauf!

Das Ding mit seinen beliebten Ein- und Auswechslungen von einem Spieler innerhalb einer HZ wird ja häufig süffisant als "Höchststrafe" von großen Trainern kommentiert - FALSCH! Das ist für mich ein Versagen auf ganzer Linie von einer Führungskraft im Umgang mit seinen nachgeordneten Mitarbeitern! Dies trägt sicher nicht zur Sicherheit der Mannschaft bei. Ohne Worte sind inzwischen auch diese legendären Wechsel zwischen Tribüne, 1. Elf, Bank und Amateurmannschaft! Kaum hat man als Fan einen Spieler wieder vergessen, taucht er wieder plötzlich und unvermittelt auf dem Feld auf - heute der Schweizer Gavranovic. Der junge C. Deac (der 3,5Mio. CL-Spieler aus Cluj) war zumindest auch im Kader, so dass ich mich beim nächsten mal wohl an ihn erinnern könnte; obwohl ich eigentlich schon gar nicht mehr weiß, wie der eigentlich aussieht und vor allem was er spielt...

Jendrisek (datt is der, den Magath unbedingt haben wollte, weil er K'lautern in die erste Liga geschossen hat und angeblich sehr schnell ist...) war heute Abend wahrscheinlich mit Albert Streit ein Bier trinken - wenn er schlau ist...

Escudero (lt. Magath spanisches Riesentalent für die AV-Position - datt is da, wo heute in der 2.HZ Ivan gespielt hat...) war wahrscheinlich zu Hause Playstation spielen, da der große Meister schon nach einer einzigen bisher gespielten Halbzeit des Protagonisten beschlossen hat, dass das "Riesentalent" noch ein paar Jahre der Reife braucht... ach ja, kennt eigentlich noch jemand hier das skandinavische Riesentalent für unsere Abwehr? Na, denkt mal nach... rüüüchtich - Reginiuisson odda wie der geschrieben wird - is eh egal, is nach Italien ausgeliehen ihr Spacken, he,he,he... SUPER FELIX, DU BESTIE!

Ne Leute, da sollten wir ehrlich zu uns selbst bleiben - wenn Rutten, Müller und wer auch immer so eine Arbeit hier abgeliefert hätten, würden die schon längst geteert und gefedert im Emscher-Kanal treiben - und zwar vollkommen zu recht! Es kann doch nicht wahr sein, dass wir hier Hertha BSE noch toppen wollen (die haben wenigstens noch den Platz gestürmt, als es unerträglich wurde) und still und klaglos in Liga 2 absteigen!? Ich scheiß auf CL und DFB-Pokal - die Liga ist lebenswichtig für den Club! Die Floskeln die Magath hier in der größten Krise nach dem Wiederaufstieg in den 90ern absondert, sind nichts als Volksverarschung ... der Schwachkopf hätte sich mal besser mit seiner Truppe beschäftigt, anstatt mit der Demission von Fanbeauftragten - dann hätte er auch eine BL-taugliche Viererkette!

Was mich am meisten ankotzt ist allerdings die Tatsache, dass die Medien dem Schwachmaten noch regelmäßig in den Arsch kriechen - wenn ich schon den Penner im ZDF-Sportstudio höre: "werden sie jetzt eine härtere Gangart und die Keule auspacken?"

Der Einzige, der eine Keule über die Rübe braucht, ist dieser sebstverliebte Trottel auf der Trainerbank selbst! Das heutige Spiel hat er allein verloren - und das leider nicht zum ersten mal! Seine beschissenen Experimente in der laufenden Saison öden mich nur noch an...

Das schlimmste daran: man hat sich inzwischen von diesem "System Magath" mit den wahllos verpflichteten Spielern aus jeder erdenklichen Ecke des Planeten so dermaßen entfremdet, dass man wirklich schon fast lethargisch alles über sich ergehen lässt... eine denkbar gefährliche Situation für den FC Schalke 04 - denn gerade die emotionale Identifikation mit Club und Mannschaft war immer das größte und unbezahlbare Gut dieses einzigartigen Vereins - so nähern wir uns stimmungsmäßig den Plastikclubs wie z.B. Wolfsburg...

Ist das der Auftrag "des Projekts Magath"? Sollte das auch unser Ziel als Fans dieses Clubs sein? Wenn ja, dann will ich das Ende lieber nicht mehr mit erleben... dann lieber ein ewig träumender Vize-Club mit Leidenschaft und Emotionen, als dieses Technokraten Geschwätz von Herrn M.


Wenn ich es mir recht überlege, will ich niemals mit einem Typen wie Magath für diesen Club den BL-Titel gewinnen - der hat den Mythos dieses Clubs überhaupt nicht verstanden und überhaupt nicht verdient, hier GEschichte zu schreiben!


Felix, geh zu RB Leipzig - dort ist mit an Sicherheit grenzender Wahrscheinlichkeit der bessere Platz für dich. Wir können auf Schalke auch "Abstiegkampf" - aber nicht mit Anzug und Krawatte, sondern mit Maloche, Emotionen und Identifikation auf den Rängen - datt is Schalke...


Glück Auf!

Alex04

(bron en comic: www.supportersclub.de)

(28/10) Jubileumloterij "15 jaar BWE" naar donderdag 4 november

Donderdag 28 oktober 2010 is het precies 15 jaar geleden dat onze Schalke 04 fanclub Blau und Weiss Enschede werd opgericht. Op deze dag zou ook de trekking van de loterij plaatsvinden. Echter door diverse omstandigheden zal de trekking van de loterij plaats vinden op donderdag 4 november 2010 in cafe de Doedelzak, Alleeweg 38 in Enschede. Alle leden, familieleden, vrienden en bekenden worden hierbij uitgenodigd om bij de trekking aanwezig te zijn. Vanaf 20.00 uur (eerder mag natuurlijk ook...) is iedereen van harte welkom. U hebt dus nog een week extra kans om loten te bestellen en de hoofdprijs te winnen:

2 vliegtickets naar Miami of Orlando!

Hoe maak je kans om deze prijs te winnen? We houden een loterij en de loten kosten 1 euro per stuk. De loten kunnen besteld worden per e-mail bij Henny via henny04@xs4all.nl. Het geld kan overgemaakt worden op onze rekening 61.74.37.688 t.n.v. H.Dikken onder vermelding van ‘loterij’ of contant worden betaald. Iedere deelnemer aan deze loterij krijgt bericht met welk(e) nummer(s) hij of zij meespeelt. Je kunt zoveel loten kopen als je wilt. Ook familieleden, kennissen, buren of collega's kunnen loten kopen voor deze jubileum loterij ! Tijdens de busreizen is er tevens de mogelijkheid om loten te kopen.

(28/10) Busreis S04 - St. Pauli: nog enkele plaatsen vrij

BWE heeft voor de busreis naar de thuiswedstrijd tegen het FC St. Pauli van Gerald Asamoah nog enkele zitplaatsen en een staanplaats beschikbaar. De busreis inclusief zitplaats bij de wedstrijd kost 50 euro voor leden. De staanplaats met busreis kost 35 euro. Niet-leden betalen 3 euro extra per persoon. De wedstrijd wordt gespeeld op vrijdag 5 november. De bus vertrekt om 15.30 uur vanaf café De Doedelzak in Enschede.

(28/10) Busreis S04 - Ol. Lyon: meld je aan voor extra kaarten

Wil jij nog mee naar de beslissende thuiswedstrijd tegen Olympique Lyonnais? Meld je dan snel aan per e-mail aan bwe@xs4all.nl. BWE kan dan voor jou nog kaarten bijbestellen zo lang de Arena niet uitverkocht is. BWE heeft nog plaatsen vrij in de bus, de in eerste instantie beschikbare entreekaarten zijn inmiddels gereserveerd. Maar er is dus voldoende plaats voor enthousiaste fans die onze Knappen willen steunen in de strijd om een plek in de knockoutfase van de Champions League. Een zege tegen de Franse topploeg kan daarbij al voldoende zijn. De thuiswedstrijd tegen Olympique Lyonnais wordt gespeeld op woensdag 24 november. De bus vertrekt om 16.00 uur vanaf café De Doedelzak in Enschede.

(21/10) Spaanse furie opent de poort naar de knock-outfase

Drie Spaanse goals brachten Schalke een even overtuigende als belangrijke zege tegen Hapoel Tel Aviv. Met de 3-1 verstevigde Schalke de goede uitgangspositie voor kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League. Schalke startte perfect, viel daarna iets terug, maar speelde voorla na de pauze ijzersterk. De drie goals mochten gezien worden. Na drie minuten opende Raul de score. Een steekbal van Jurado, een overstap van Huntelaar en Raul mocht vrij voor keeper Enyema binnen schieten. Na een klein uur was Raul weer het eindstation van een prachtige aanval over Rakitic en Huntelaar. Raul kwam daarmee op gelijke hoogte met Gerd Müller als all-time topscorer in Europese competities. De zeer sterke Jurado bekroonde zijn optreden door vanaf links de bal in de verre bovenhoek te krullen. De traditionele verdedigingsfout bewaarde het duo Höwedes/Metzelder tot de slotminuut. Schechter redde de eer voor Hapoel.

Bekijk hier (Sport1) of hier (UEFA) de samenvatting van de 3-1 zege tegen Hapoel Tel Aviv.

(01/10) Kleine Gruppe: de strijd gaat voort

Partijkritiek: Magath wil Fan-Ini opheffen - De laatste uitgave van het onvolprezen fanzine Schalke Unser blonk weer uit in satire en zelfspot over allerhande zaken bij onze club. De huidige machthebbers bleven daarbij niet buiten schot. Uitgerekend 20 jaar na de val van de Berlijnse Muur keert de DDR terug auf Schalke: vanwege partijkritiek dreigt de Magath-clan de Fan-Initiative met opheffing. Lees hier het artikel.

Gezichtsverlies Magath in fanstrijd - Twee weken geleden bereikten de clubleiding, vertegenwoordigt door manager Horst Heldt en de vertegenwoordiging van de grote fanorganisaties overeenstemming over het toekomstige fanbeleid en onderlinge communicatie. De conclusie uit de maandenlange fanstrijd mag zijn dat aanstichter Felix Magath het onderspit heeft gedolven. Lees is dit blog een ragfijne analyse van de nederlaag van Magath.

Fans klaar met Dittrich - Binnen een week na het akkoord tussen club en fans over het te voeren fanbeleid lapte Schalkes eigen Minister van Propaganda - op papier perschef - deze regels aan zijn laars. Voor de fans is de handelswijze van de perschef niet meer te tolereren. Het volgende schrijven werd opgesteld. Hou in het achterhoofd dat Schalke 04 een vereniging is waar volgens de statuten de clubleiding verantwoording dient af te leggen aan de Aufsichtsrat. 

(29/09) CL-tickets in de uitverkoop: trouwe fans bedonderd

De oproep van Felix Magath "wie niet betalen wil, blijft maar thuis" schijnen talrijke S04-fans ter harte hebben genomen voor de thuiswedstrijden in de Champions League. De club verraste de fans met wel erg hoge entreeprijzen (tot 77 euro) voor deze potjes. Hoewel op de offciële website wekenlang wordt geroepen dat er nog maar enkele tickets beschikbaar zijn weet iedereen dat deze marketingkreet alleen wordt gebezigd als de verkoop uitermate stroef verloopt. Een bevestiging van de lauwe verkoop was de uitverkoop van tickets voor de drie thuisduels in de CL de afgelopen twee dagen. In deze uitverkoop bood Schalke 04 de tickets voor de duels aan voor 'slechts' 25 euro. Een wanhoopsdaad om het stadion vol te krijgen en hun eigen prijspolitiek te redden. Daarentegen een forse klap in het gezicht van de trouwe fans die al hun spaarcenten bij elkaar hebben geraapt om de dure tickets aan te schaffen. Om nog maar te zwijgen van de seizoenkaarthouders met het abonnement 'Schalke-Total'. Met dit abo krijgt de jaarkaarthouder toegang tot alle thuiswedstrijden in alle competities, uiteraard wel tegen betaling van de losse tickets voor de CL en eventueel de bekerduels. Vanwege de traditionele kaartenschaarste kiezen veel seizoenkaarthouders voor dit abo. Nu krijgen ze de rekening dubbel gepresenteerd voor hun clubtrouw. Eerst de belachelijke hoge entreeprijzen betalen en dan zien dat de club de losse tickets in de uitverkoop doet. Lekker fanbeleid voor deze voormalige volksclub.

(06/09) Champions League: aanmelden busreizen en ticketinfo uitduels

BWE organiseert busreizen naar alle drie thuisduels tegen Benfica, Hapoel Tel Aviv en Olympique Lyonnais. Aanmelden kan bij Henny ten Vergert (henny04@xs4all.nl) en via het algemene mailadres bwe@xs4all.nl. Meer info hierover bij Henny. Voor alle drie thuiswedstrijden heeft BWE tevens losse kaarten beschikbaar.
woensdag 29 september FC Schalke 04 - Benfica SL (aanvang: 20.45 uur) => vertrek: 16.00 uur
woensdag 20 oktober FC Schalke 04 - Hapoel Tel Aviv (aanvang: 20.45 uur) => vertrek: 16.00 uur
woensdag 24 november FC Schalke 04 - Olympique Lyonnais (aanvang: 20.45 uur) => vertrek: 16.00 uur

BWE-leden kunnen kaarten voor de uitwedstrijden zijn te bestellen per e-mail aan bwe@xs4all.nl. Let op: aanmeldingen zijn bindend! Geef bij je bestelling je geboortedatum en indien van toepassing je Mitgliedsnummer bij Schalke 04 aan. Mitglieder van S04 hebben voorrang bij de kaartverkoop.
Hapoel Tel Aviv - FC Schalke 04 (dinsdag 2 november 20.45 uur, Bloomfield) => geen ticketinformatie beschikbaar. Bestellen wel mogelijk.
Benfica SL - FC Schalke 04 (dinsdag 7 december 20.45 uur, Estadio da Luz) => geen ticketinformatie beschikbaar. Bestellen wel mogelijk.
Alle aktuele informatie over de "Royal Blue Army on the way to Wembley" is na te lezen op onze <<website>>.

(19/04) Blauw-witte klompen met Schalke 04 logo

Ons lid Alex Kramer verscheen onlangs in een prachtige, ludieke outfit namelijk op een paar blauw-witte klompen voorzien van een Schalke 04 logo. Er kwamen hierop meteen een aantal positieve reacties en ook de vraag of deze klompen te koop waren. Alex heeft hierop gereageerd en komt nu met de volgende aanbieding:

Klompen blauw/wit + gesneden logo in blauw of wit
Bv rechterklompen wit met blauw logo en linkerkomp blauw met wit logo of andersom, wat u wenst.
Prijs per paar bij grote afname's 27.50 euro p/p, all in


Mocht er belangstelling zijn voor deze klompen wil je dan het aantal en maten doorgeven aan Henny (henny04@xs4all.nl). Mischien een idee voor de Mainz-gangers of als we volgend seizoen Europa ingaan (Liverpool, Manchester, Madrid of Rome) ?

(21/10) Eintracht Frankfurt - Schalke 04 live bij Sport1

De Nederlandse abonneezender Sport1 zendt zaterdag uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt vanaf 15.25 uur rechtstreeks uit. Wie geen abonnee is via de website van de zender (www.sport1.nl) tegen betaling van 3,99 euro de wedstrijd op de computer bekijken.

(21/10) Faninfo SG Eintracht Frankfurt - FC Schalke 04

Voor de uitwedstrijd bij Eintracht Frankfurt komende zaterdag 23 oktober heeft de politie Frankfurt een uitgebreid protokol opgesteld voor de Schalkefans. Het schrijven omvat informatie over de routes en parkeergelegenheden en gedragsregels in en om het voormalige Waldstadion. De Info-Mobil van het SFCV is te vinden achter de Schalkevakken. Schalkefans kunnen daar met vragen en problemen terecht. Ook zijn er vaak nog een paar verdwaalde entreekaarten te scoren. De S04-fanclub "Schalke am Main" uit Frankfurt organiseert vanaf 11.00 uur een fanparty in de pub O'Reilly's nabij het Hauptbahnhof. Alle info over het stadion en protocol van de politie Frankfurt is na te lezen onder 'Stadions'.

(01/10) Forse stap terug na verlies in Nürnberg

De opleving na de goede zege tegen Benfica bleek van kort duur. Een voetballend zeer zwak Schalke verloor met 2-1 bij een pover 1. FC Nürnberg. De ploeg openbaarde wederom een schrijnend gebrek aan voetballend vermogen. Vooral op het middenveld, waar de Spaanse miljoenenaankopen Raul en Jurado hevig teleurstelden. Eigenlijk toonden alleen doelman Neuer, Jefferson Farfan en Klaas-Jan Huntelaar geschikt te zijn voor de Bundesliga. De overige spelers werkten hard om hun voetballende onvermogen te maskeren. Het was geen toeval dat een rush van Farfan de tussentijdse gelijkmaker van Huntelaar inleidde. Schalke speelde op dat moment in ondertal na een onnodige rode kaart voor Jones vlak na rust. Raul werd geslachtofferd voor Rakitic (Jurado was in de rust gewisseld) en met een man minder kreeg Schalke direct twee uitstekende kansen. Bovendien had het pech dat een handsbal van Wolf geen strafschop opleverde. Defensieve blunders leidden tot de nederlaag. Bij de goal van Frantz verdedigde Papadopoulos aan de verkeerde kant. Bij de tweede werd fout op gestapeld. Een onzuivere terugbal vanaf de middenlijn bracht de thuisclub een corner. Wolf mocht vrij inkoppen, raakte de bal en via de rug van Jendrisek werd het weer corner. Weer dook Wolf op bij de eerste paal en kopte nu wel raak.

Schalke zette een forse stap terug in Frankenland. Vooral het gebrek aan voetballend vermogen baart hevige zorgen. S04 staat op een degradatieplaats, speelt als een degradatiekandidaat en zal op deze wijze moeite hebben daar weg te komen. Enig houvast bieden de drie thuiswedstrijden in de komende vier speelronden. Met inzet, werklust, passie, Torjäger KJH en een kolkende Arena achter zich moet de ploeg punten gaan pakken. Te beginnen thuis tegen mede-hekkensluiter VfB Stuttgart.

(27/09) Ontvangst BWE bij Doedelzak na verlies Derby

Na de wanvertoning in de Derby werden de BWE'ers bij terugkomst nog even fijntjes aan de desatreuze competitiestart herinnert. Op de deur van de - gesloten - Doedelzak was door een buurtbewoner onderstaand plakaat bevestigd.

(naam en adres zijn bekend en voor vergeldingsacties kostenloos op te vragen via bwe@xs4all.nl)

(19/09) Schandalig Schalke verliest derby

Wat een brutaliteit om voor zo'n wanvertoning een toeslag van 10 euro per kaartje heffen! Vele derbies heb ik live mogen beleven de afgelopen 20 jaar, nooit zag ik zo'n kansloze nederlaag. Geen strijd, geen wil, geen concept, helemaal niets. Een Spanjaard van 13 miljoen (Jurado) die ondanks de malaise doodleuk op de bank wordt gehouden. FM: "Moet je langzaam brengen." Jurado was daags voor de transfer naar Schalke gewoon matchwinner bij UEFA-cupwinnaar Atletico Madrid. Nooit won bvb zo makkelijk in GE. Schalke had geen pech, werd niet uitgecounterd, had de scheids niet tegen. Schalke was onvoostelbaar passief. Dankzij Manuel Neuer bleef de schade voor rust enigszins beperkt. Alleen omdat Huntelaar in een kasnloos schot gleed bleef de score voor de buitenwereld draagbaar. Arme S04-fans die voor deze wedstrijd de Felix-Magath-toptoeslag van 10 euro betaalden. FM zelf zit er niet mee: de kassa rinkelt dus ook bij hem. De twijfels over de trainer FM groeien. S04 na vier speeldagen puntloos, het spel conceptloos, de spelers futloos. Nooit wist een ploeg na vier startnederlagen zich te kwalificeren voor Europees voetbal. Sterker nog, ook Hertha BSC startte vorig seizoen dramatisch en dacht het op individuele kwaliteit te kunnen redden...

(18/09) Magaths ware aard: „Wer die Preise nicht zahlen will, soll es doch lassen.“

Vlak voor de Derby komt de ware aard van onze grote leider naar boven. Felix Magath reageerde geïrriteerd op de boycot van de bvb-fans vanwege de belachelijk hoge toegangsprijzen: "„Wer die Preise nicht zahlen will, soll es doch lassen.“ En blijft maar thuis. Tekend voor de geldbeluste machtwellusting die Schalke uitsluitend als een project ziet. Bestaande structuren ontmantelen, onverantwoorde investeringen, fans op een zijspoor, als zielloos project de titel halen en vooral zakken vullen. En daarna zoekt Schalke het maar uit. Schalke 04 is voor vele duizenden mensen een levenswijze waarvoor ze hun laatste "pfennig" geven, met een emotionele arbeiderscultuur die de club zo onderscheid van andere. Hedt wordt hoog tijd dat Magath zich gaat verdiepen in de unieke clubcultuur. Voor de duidelijkheid: SCHALKE IST EINE RELIGION!

(17/09) Zecken boycotten de Derby

Stel je voor, het is Derby-Day en niemand gaat er heen. Goed mogelijk dat er bij de derby over goed twee weken geen geelzwarte supporter te bekennen zal zijn in onze Arena. De fans maken een statement tegen de toegegeven belachelijke entreeprijzen die onze "volksclub" durft te vragen. De Zecken worden geacht 22 euro voor een staanplaats in het aquarium of 55 euro voor een zitplaats neer te tellen. Ja, ik weet, het zij Zecken, uitschot en het moet een eer zijn voor hun om onze Arena te betreden, bang voor weer een nederlaag, etc. Wie verder kijkt ziet dat deze actie gesteund moet worden. Dit prijsbeleid haalt het voetbal steeds verder weg bij de basis, het volk. Voetbal wordt onbetaalbaar. Wat denk je welke prijzen ons te wachten staan in de return? Het is tijd dat de fans massaal in opstand komen tegen deze uitbuiting. Te vaak blijft het bij een iniatief van een kleinere groep fanatiekere fans en haakt de massa af. Gezien de lijst van fans die de Zeckenboycot steunen, kon dit wel eens een succes worden. Hopelijk komen de clubbonzen tot inkeer als ze zien dat een derby zonder fans geen echte derby is. Die Hoffnung stirbt zuletzt.

De officiële verklaring van de bvb-fans is hier na lezen. Een standpunt van de Ultras GE hier.

(31/08) TRANSFER-COUP: Huntelaar, Jurado, Plestan

Het is Magath menens met de jacht op FC Bayern. Op de slotdag van de transfermarkt werden drie nieuwe toppers gepresenteerd: Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan) gaat de goals maken, Jose Manuel Jurado (Atletico Madrid) geeft ze aan, terwijl Nicolas Plestan (Lille OSC) de deur achterin op slot zal gooien. Eerder deze week werd ook de offensieve middenvelder Ciprian Deac (CFR Cluj) aan de selectie toegevoegd. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Het is aan de trainer Felix Magath wel toevertrouwd om uit deze groep spelers een succesvol elftal te smeden. Te beginnen volgende week vrijdag in Sinsheim, om in Lyon en in de Derby de ware ambities te tonen. Huntelaar! Superstar! Show us today how good you are!

Deutscher Meister wird nur der S04, nur der S04, nur der S04!

(31/08) Constructieve dialoog aan de ronde tafel

Afgelopen zondag, daags na de afgang tegen Hannover 96, spraken op uitnodiging van Aufsichtrat-voorzitter Clemens Tönnies het bestuur van FC Schalke 04 en een afvaardiging van de grote fanorganisaties met elkaar over de gerezen problemen van de afgelopen weken. In het ronde tafel gesprek discusseerden beide partijen open om inzicht te geven in elkaarszienswijzen. De constructieve dialoog leidde tot het gezamenlijek inzicht dat vooral de communicatie tussen club en fans verbeterd moet worden. Al in de komende weken zal dit proces op gang komen. De deelnemers concludeerden dat de problemen niet onoverbrugbaar zijn. Een aangewezen kleine groep - nee, geen kleine Gruppe - zal binnenkort met een aantal voorstellen komen.

(15/08) Schalke degradeert fancoördinator Rolf Rojek

Het streven van Felix Magath om de ziel uit onze ooit zo authentieke arbeidersclub te halen gaat voort. Na de Hausmeister, de perschef, Mike Büskens, Youri Mulder, de complete verdediging is het nu de beurt aan fancoördinator Rolf Rojek. Middels koel telefoontje liet de nieuwe perchef Dittrich aan Rojek weten dat hij na een dienstverband van meer dan 22 jaar per direct is ontheven uit zijn functie als fancoördinator. De door Schalke 04 officieel aangevoerd drogreden kon door het SFCV worden weerlegd. Het lijkt er op dat Magath een persoonlijke vete heeft beslecht met een machtwoord. Magath verwijt Rojek de clubleden voor de algemene ledenvergadering in mei te hebben opgeroepen om tegen een machtsuitbreiding van Magath te stemmen. Een onterecht verwijt. Sindsdien wordt het SFCV door de club voortdurend tegengewerkt bij de activiteiten. Voorts liet Rojek zich in een interview met Reviersport in juli wat kritisch uit over het steeds afstandelijker fanbeleid van de club. Die woorden lijken hem fataal geworden. De club FC Schalke 04 heeft het SFCV verzocht een geschikte opvolger aan te dragen. Getrouw zijn werkwijze zal Magath liever ook deze functie invullen met een stroman van buitenaf om lastige groeperingen binnen de club de mond te snoeren. Een tactiek die hij het laatste jaar met succes doorvoerde binnen alle bestuurlijke geledingen van de club. Schalke verandert stilaan van een originele emotionele tradtionele arbeidersclub uit de diepste mijnschachten van de Ruhrpott tot een elitaire champagneclub. DAS IST NICHT MEIN SCHALKE!

"Denn Schalke muss immer Schalke bleiben. Wir wollen zwar so erfolgreich werden wie Bayern München, oder mal Deutscher Meister wie Wolfsburg, aber wir wollen nie Bayern oder Wolfsburg werden." citaat Rolf Rojek in Reviersport (07/07/2010). Het gewraakte interview is hier na te lezen.

(08/08) Busreis S04 - Hannover 96 uitverkocht

De eerste busreis van het nieuwe seizoen naar de thuiswedstrijd tegen Hannover 96 is helemaal uitverkocht. De BWE-expres vertrekt zaterdag 28 augustus om 10.30 uur vanaf café De Doedelzak in Enschede. Alle fans worden verzocht minimaal een kwartier voor vertrek aanwezig te zijn.

(29/07) Open Dag zaterdag 31 juli a.s. - BWE reist per spoor

Schalke 04 organiseert op de valreep toch een open dag. Onder het motto 'ECHT SCHALKE' zijn komende zaterdag 31 juli vanaf 10.00 uur de S04-fans en hun families welkom op de terreinen rond de Arena. De attracties van de sponsoren bieden vermaak voor jong en oud. Uiteraard zijn er diverse interviewrondes en handtekeningensessies van de complete eerste selectie. Aansluitend aan de open dag wordt in de Arena de eerste dag van de Liga Total Cup gespeeld. Schalke 04 opent om 16.45 uur tegen HSV. Om 18.35 uur gevolgd door Bayern-1. FC Köln. Beide wedstrijden gaan over 2x30 minuten. De open dag is gratis toegankelijk, voor het toernooi wordt entree geheven. Dagtickets: 10 euro staan, 25 euro zitten (t/m/ 12 jaar 15 euro). Passepartout beide dagen: 40 euro. Meer informatie over tickets en wedstrijdschema op www.ligatotal-cup.de.

* update *
BWE organiseert geen busreis naar de Saisoneröffnung / Liga-Total Cup op zaterdag 31 juli en zondag 1 augustus in onze Arena. Wel is de mogelijkheid om gezamenlijk per trein naar Gelsenkirchen te reizen. Met het Wochenend-Ticket voor 5 personen scheelt natuurlijk een behoorlijk aantal euros per persoon. We verzamelen om 08.15 uur op het station van Enschede (perron 5 vertrekpunt van de trein naar Duitsland). De trein vertrekt om 08.26 uur. Het bezoek aan het toernooi is een optie maar geen verplichting !
Mocht je met de trein mee willen laat het ons dan even weten via henny04@xs4all.nl.

Het Clubheim van het SFCV - achter Gegengerade/uitvak van de Arena - verwent alle bezoekers van de seizoensopening met een "leckeres Mittagessen" voor slechts 5 euro. Voor de zoetekouwen staat een pot koffie met twee stuks gebak klaar voor 2,50 euro. Vooraanmeldingen zijn gewenst, maar niet noodzakelijk – E-Mail: katja.saric@sfcv.de

(29/07) Bezetting busreizen: 5 volgeboekt, 4 alleen nog zitplaatsen

Inmiddels zijn 5 busreizen voorlopig volgeboekt. Aanmeldingen die nu binnenkomen voor de bsureizen naar de thuisduels tegen bvb, Leverkusen, Bayern, HSV en Mainz worden op een wachtlijst geplaatst. Voor de busreizen naar de thuisduels tegen Hannover, Stuttgart, Bremen en Wolfsburg zijn alleen nog zitplaatsen beschikbaar.

(16/07) Laatste werkdag Octopus Paul

De veelbesproken voetballiefhebber Octopus Paul uit het zeeaquarium van Oberhausen gaat met pensioen. Op zijn laatste werkdag kon Paul het niet laten de kampioen van de Bundesliga seizoen 2010-2011 te voorspellen. Zie hier het logische resultaat.

Dat is wel het minste dat wij S04-fans - gezien absurde entreeprijzen - mogen verwachten van Magaths Miljoenen ensemble met sterren als Raul, Afellay, Houreau, Misimovic en wie weet nog meer.

(05/07) Schalke 04 opent met Topspiel bij HSV

Ein Hammer zum Auftakt: Schalke 04 opent het nieuwe Bundesligaseizoen op 21 of 22 augustus bij HSV. Het topaffiche van de eerste speeldag. Het nieuwe seizoen opent vrijdag 20 augustus met de wedstrijd FC Bayern München - VFL Wolfsburg. Het openingsduel is live te zien bij de ARD. De laatste speeldag gaat Schalke 04 voor de immer beladen West-Derby op bezoek bij 1. FC Köln. Het complete speelplan later is hier na te lezen.

(24/06) Ex-trainer Jörg Berger overleden

Voormalig S04-trainer Jörg Berger heeft vandaag op 65-jarige leeftijd de strijd tegen de slopende ziekte kanker verloren. In de historie van Schalke 04 zal Jörg Berger voortleven als de man die de aanzet gaf tot sensationele UEFA-cupwinst in 1997. Onder zijn leiding bereikte S04 in het seizoen '95/'96 een verrassende derde plaats. De club plaatste zich voor het eerst in negentien jaar voor Europees voetbal. Op dat moment was de relatie tussen Berger en de spelersgroep reeds vertroebeld. Berger leidde de ploeg in de eerste ronde van de UEFA-cup nog wel langs Roda JC, maar werd kort daarna voor de thuiswedstrijd tegen Karlsruher SC ontslagen. Tot woede van de fans die zich tijdens die wedstrijd massaal tegen de spelers keerden en pro-Berger leuzen scandeerden. Moge hij rusten in vrede.

(17/06) Fanboycot van oefenduel in Leipzig

Op initiatief van de Ultras Gelsenkirchen roepen ook andere grote fanorganisaties van Schalke 04 als Supporters Club en SFCV op hun websites op tot een boycot van de oefenwedstrijd bij rb leipzig op 24 juli. De UGE heeft daartoe de volgende verklaring opgesteld:

In het kader van de aanstaande seizoensvoorbereiding speelt FC Schalke 04 een oefenduel bij RB Leipzig. Sinds de aankondiging van deze wedstrijd heben wij binnen onze groep meermaals de koppen bij elkaar gestoken en overlegd hoe wij met de datum van deze partij om kunnen gaan. Dat we de wedstrijd tegen deze kunstmatige constructie van het energiedrankconcern (die met die rode stier- etv) boycotten, stond voor ons zonder enige twijfel buiten kijf. In hoeverre wij een alternatief programma zullen aanbieden staat momenteel nog niet vast.

Afsluitend richten wij nog enige woorden tot de clubverantwoordelijken van Schalke 04. Wij zijn zeer ontstemd dat Schalke 04 als één van de weinig overgebleven statutaire verenigingen in het Duitse voetbal het product RB Leipzig door een oefenduel ondersteunt. Juist als één van de populairste "Traditionsvereine" was er de mogelijkheid om met een oefenduel tegen Sachsen Leipzig of Lok Leipzig een statement te maken voor het behoud van de voetbal(fan)cultuur en juist tegen de agressieve bemoeienissen van Red Bull om voet te vatten in het Duitse profvoetbal. Hoewel de oefenwedstrijd vaststaat hopen wij van harte dat zo min mogelijk Schalkefans deze wedstrijd tegen dit kunstmatige project Leipzig zullen bezoeken.

De boycot wordt ondersteunt door Ultras Gelsenkirchen, Supporters Club en SFCV. Onze fanclub Blau und Weiss Enschede sluit zich hier volledig bij aan.

Even een uitleg: het concern Red Bull probeert al enige jaren voet te vatten in het Duitse voetbal. Het Oostenrijkse concern nam eerder in het thuisland Austria Salzburg radicaal over door de paarswitte clubkleuren te vervangen door het rood en blauw van Red Bull. Fans met paarse Austria-sjaals werden bruut geweerd uit het stadion! Na aanvankelijke hevige protesten heeft het eventpubliek RB Salzburg ontdekt, mede door de sportieve successen mogelijke gemaakt door de financiële injecties van het concern. Huub Stevens is thans trainer van deze voetballende reclamezuil.

Eenzelfde constructie heeft Red Bull voor met het voetbalniemandsland Leipzig. De traditionele stadsclubs Lok en FC Sachsen (BSG Chemie) spelen al jaren in de Oberliga of lager. Het dure WK-stadion in de stad draait ieder jaar miljoenenverlies, de miljoenen van Red Bull zijn van harte welkom. Nadat een eerdere vrijage met FC Sachsen mislukte kochten de Oostenrijkers vorig seizoen de Oberligalicentie van de kleine voorstadclub Markränstadt. De naam veranderde in RB Leipzig, officieel Rasen Ball maar iedereen weet wel beter. Het bijeengekochte team met veel ex-profs werd dit seizoen makkelijk kampioen en speelt volgend seizoen in de Regionalliga. Ex-HSV-manager Beiersdorfer is onlangs aangetrokken als manager. Het drankconcern wil net als het andere reclameproject uit hoffenheim zo snel mogelijk naar de Bundesliga. Een dodelijke ontwikkeling voor het Duitse voetbal.

CHEMIE, CHEMIE, NUR DER CHEMIE!

(15/06) BWE op toernooi Supportersclub

Nu we zo lekker ingespeeld zijn op ons eigen toernooi wacht de volgende opgave op het voetbalteam van BWE. Zaterdag 26 juni spelen BWE-matadoren op het toernooi van de Supporters Club in Gelsenkirchen. Het voetbaltoernooi van de Supporters Club is vast onderdeel van het Sommerfest dat deze fangroepering jaarlijks organiseert voor de leden en alle andere S04-fans. Feest en toernooi zijn in en om de Glückauf Kampfbahn. Juist, daar waar Schalke 7x Deutscher Meister is geworden. Het spektakel begint om 10.00 uur. Einde toernooi onbekend, tussendoor en na afloop draaien de bierkranen en de grill volop. Het aansluitende feest wordt opgeluisterd door live muziek.
Het toernooi wordt gespeeld op een half veld met teams van 5 veldspelers en een keeper.

Ik wil graag meevoetballen met BWE!
Dat kan! Ieder lid van BWE kan meedoen aan het toernooi. Een beetje voetbalervaring is meegenomen doch niet noodzakelijk. Een sportieve instelling des te meer. We vertrekken gezamenlijk vanuit Enschede. Als je nog BWE'ers weet die mee willen spelen of lui die als supporter een oergezellige Schalke-Tag willen beleven, meld het me even voor aanstaande maandag 14 juni i.v.m. regelen van vervoer. Aanmelden en info bij Erwin: bwe@xs4all.nl.
(NB: Oranje komt op deze WK-dag zeker niet in actie)

De volgende teams doen mee aan het toernooi:
Ultras GE
Gelsen-Szene
Traditionsveteranen
Blau und Weiss Enschede
Unna 1987
Hugos
Fan Initiative "Schalke gegen Rassismus"
Blue Power Ückendorf
Buerschenschaft
Team Bosch Bus

Klik hier voor het affiche >Sups Sommerfest< of www.supportersclub.de

(15/06) DFB-Pokal: VfR Aalen - S04 live bij ZDF

"De slagroom op de taart na onze promotie naar de derde Bundesliga," zo luidde de jubelreactie vanuit Würtemberg. De lokale trots VfR Aalen was zojuist in de eerste ronde van de DFB-Pokal gekoppeld aan FC Schalke 04. VfR Aalen was jarenlang vaste waarde in de oude Regionalliga Süd en kwalificeerde zich twee jaar geleden moeiteloos voor de nieuw te vormen derde Bundesliga. In plaats van de gewenste promotie naar de tweede Bundesliga volgde een roemloze degradatie naar de Regionalliga. In het rampseizoen versleet de club liefst vijf trainers, onder wie Jürgen Kohler. Afgelopen seizoen werd het afgetekend kampioen van de Regionalliga Süd voor 1. FC Nürnberg ll. De kampioensploeg scoorde in 34 wedstrijden slechts 51 keer, maar kreeg er ook maar 19 tegen. Wie denkt dat S04 het met een echte amateurclub van doen krijgt vergist zich. Op de website van de club is het eerste team te vinden onder het hoofdstuk "Profis".

VfR Aalen - FC Schalke 04 wordt gespeeld op maandag 16 augustus om 20.30 uur in de Scholz-Arena (11.200 plaatsen) te Aalen, een stad met 67.000 inwoners aan de voet van de Schwäbisch Alb in Oost-Würtemberg. Niet van de A7 (Würzburg-Ulm). Vanuit Enschede is het 578 kilometer rijden. Tickets zijn per direct te bestellen bij BWE (bwe@xs4all.nl) of probeer het direct bij VfR Aalen op www.vfr-aalen.de. De wedstrijd wordt rechtstreeks uitgezonden door de ZDF.

(14/05) Ein Club, ein Freistaat, ein Von Gaal

Sportief als BWE is feliciteren wij de noordoostenrijkers van FC Bayern hartelijk met de behaalde titel. Het kost 70 miljoen aan investeringen, maar dan heb je ook wat. Een sportiviteit die aan een erkende volksmenner in München kennelijk niet besteedt is. Maar ere wie ere toekomt: ook BWE was onder indruk van de indringende kampioensrede van Herr Von Gaal. Bekijk deze daarom nogmaals in alle rust via onderstaande link:

http://www.youtube.com/watch?v=Oe2Q50uR-M4

(09/05) Reactie fanorganisaties op plotse prijsverhoging tickets

Zonder enig overleg en vooraankondiging heeft het nieuwe bestuur van de gewezen volksclub FC Schalke 04 besloten met ingang van het komende seizoen de prijzen van de losse tickets fors te verhogen. Ook gaan nieuwe seizoenkaarthouders fors meer betalen voorn de jaarkaart. De prijzen voor de huidige jaarkaarthouders blijven voorlopig grotendeels onaangetast. De maximale prijsstijging hier is 5%. Alle jaarkaarthouders ontvangen de komende dagen persoonlijk bericht hierover.

De zeven bestaande prijscategorieën worden teruggebracht naar vier. Zitplaatsen zijn vanaf komend seizoen te koop voor 30,40 of 50 euro. Staanplaatsen gaan 15 euro kosten. De club neemt deze maatregelen om de penibele financiële huishouding enigsszins weer op peil te krijgen. Anders gezegd: het wanbeleid van de hoge heren in de afgelopen jaren wordt rechtgetrokken over de ruggen van de trouwe fans. En die club wil zich graag associeren met de term 'volksclub'?

Een reactie van de grote fanorganisaties van Schalke 04 kon niet uitblijven. Daags voor de jaarvergadering van de club, waar dus ook de 88.000 clubleden welkom zijn, is het volgende schrijven openbaar gemaakt.

Stellungnahme der Fan-Organisationen zu den neuen Kartenpreises des S04

Mit Bedauern und Unverständnis haben wir die neue Preispolitik des S04 zur Kenntnis genommen.

Zum einen liegt dies darin begründet, dass es zwischen dem alten Vorstand und den Fans die Vereinbarung gab, aufgrund der Preiserhöhungen der letzten Jahre erst einmal keine weiteren Preiserhöhungen durchzuführen.

Zum anderen liegt es in der Gestaltung der neuen Preise. Auch wenn uns die finanzielle Situation des Vereins bekannt und bewusst ist und wir Verständnis für die aktuelle Situation des Vereins haben, so kann es aus unserer Sicht nicht sein, dass die Fans teilweise unverhältnismäßig hoch belastet werden.

Die neuen Preise, insbesondere die Tageskartenpreise in einigen Kategorien, aber auch die Dauerkarten-Preise für potentielle Neukunden, sind für eine Vielzahl an Fans kaum noch oder gar nicht mehr zu bezahlen. Zwar wurde vom Verein darauf geachtet, insbesondere im Stehplatzbereich keine Dauerkarten-Preiserhöhungen durchzuführen und auch die Dauerkartenpreise für Altkunden nicht in gleicher Weise wie die Tageskarten zu erhöhen, dafür wurden aber gerade in den günstigsten Sitzplatzkategorien die Preise für die Tageskarten und für Dauerkarten-Neukunden erheblich erhöht.

Hier ist der Verein unserer Meinung nach der sozialen Verantwortung gegenüber seinen Fans nicht nachgekommen und hat zu sehr nach wirtschaftlichen Gesichtspunkten entschieden. Gelsenkirchen und das Ruhrgebiet sind nicht München oder Hamburg. Hier liegen andere soziale Verhältnisse vor, hier ist die Kaufkraft und das Einkommen der Menschen nicht mit den v. g. Städten zu vergleichen.

Enttäuscht sind wir zudem, dass die Fans vor vollendete Tatsachen gestellt wurden. Eine Information erfolgte leider erst, nachdem vom Verein bereits Fakten geschaffen wurden. In der Vergangenheit wurden solche Entscheidungen im Vorhinein mit den Fans (Kartenausschuss, Diskussionen in den Bezirken des SFCV, etc.) diskutiert. Ob dies immer von Erfolg gekrönt war, sei dahin gestellt, aber die Fans wurden zumindest in diesen Prozess einbezogen oder befragt und konnten ihre Meinung kundtun. Das hat dann evtl. bei dem ein oder anderen Verantwortlichen doch noch mal zu einem Nachdenken geführt. Diese Chance wurde in diesem Jahr vom Verein leider ausgelassen.

In den letzten Monaten hatte sich das Verhältnis „Verein – Mannschaft – Fans“ wieder erheblich verbessert, auch oder hauptsächlich aufgrund der sportlichen Erfolge, aber auch im Dialog zwischen Verein und Fans. Jetzt sehen wir die Gefahr eines großen Rückschrittes in dieser Beziehung. Die Fans sind aber auf Schalke das größte Kapital, was der Verein hat.

Erst beim letzten Heimspiel gegen Bremen konnte man in der Arena erleben, mit welcher Leidenschaft die Fans an IHREM Verein hängen. Es ist zu befürchten, dass dies in Zukunft nicht mehr all zu häufig der Fall sein wird, denn wir sehen in der neuen Preispolitik eine Tendenz, welche die gesamte Fan-Struktur bei den Heimspielen in eine Richtung lenkt, die so sicherlich von niemanden gewünscht wird. Bei der jetzt eingeschlagenen Preispolitik wird sich das Publikum auf Dauer erheblich verändern, und dies wahrscheinlich nicht zum Vorteil.

Es gibt zudem noch einige offene Punkte, die wir für diskussionswürdig halten:

- Wie sehen die Preise für Sonderspiele (z. B. CL) aus?
- Kommt auf die Tageskarten dann noch ein Topzuschlag?
- DK-Inhaber, die ihre Dauerkarte mit einem anderen DK-Inhaber tauschen wollen: Gelten diese als Neukunden und müssen dann den höheren Preis bezahlen?
- Können Dauerkarten auf die Fan-Clubs überschrieben werden, ohne dass dann der Neukunden-Preis gezahlt werden muss?
- Erfolgt auf Dauer eine Anpassung der Altkunden-Preise an die Neukunden-Preise und wenn ja, über welchen Zeitraum ist dies geplant?
- Ist in den nächsten Jahren mit weiteren Preiserhöhungen, auch auf anderen Ebenen (z. B. Catering) zu rechnen?
- Wie soll der Fan-Nachwuchs noch an bezahlbare Karten kommen?

All diese Fragen sind für uns noch unbeantwortet. Wir erwarten, dass darauf nicht nur fanfreundliche Antworten gegeben werden, sondern dies auch im Dialog mit den Fans erfolgt!

Wir können an dieser Stelle nur an den Verein appellieren, seine Preispolitik nochmals zu überdenken, seine Fans ernst zu nehmen und zukünftig wieder den Dialog zu suchen, sei es mit dem TFO (Treffen der Fan-Organisationen), sei es mit der Wiederinstallation des Kartenausschusses, oder in Diskussionsrunden mit den Fans.

Glück Auf!

Schalker Fan Club Verband – Supporters Club – Ultras Gelsenkirchen – Schalker Fan-Initiative – Fan-Projekt

(30/04) Königsblaue invasie zondag in Enschede?

De Nederlandse kampioenskoorts is duidelijk ook overgeslagen naar Gelsenkirchen. Vorige week tegen feyenoord zwierven al tientallen königsblaue Ultras, Hugo's en overige S04-fans met of zonder kaart rond de Grolsch Veste om de Twentse broeders te steunen. Voor komende zondag hebben alleen al bij BWE vele königsblaue Freunde hun komst aangekondigd om samen met de Twentse vrienden de kampioenswedstrijd op de pleinen, het stadion en de kroegen te bekijken. Dat de fanvriendschap hecht is mag duidelijk zijn.

Wij voor jullie – jullie voor ons! Wir für Euch – Ihr für uns!

Doek op Nordkurve (UGE) bij S04-Mönchengladbach: Come on Twente, realize your dream!

(19/04) Blauw-witte klompen met Schalke 04 logo

Ons lid Alex Kramer verscheen onlangs in een prachtige, ludieke outfit namelijk op een paar blauw-witte klompen voorzien van een Schalke 04 logo. Er kwamen hierop meteen een aantal positieve reacties en ook de vraag of deze klompen te koop waren. Alex heeft hierop gereageerd en komt nu met de volgende aanbieding:

Klompen blauw/wit + gesneden logo in blauw of wit
Bv rechterklompen wit met blauw logo en linkerkomp blauw met wit logo of andersom, wat u wenst.
Prijs per paar bij grote afname's 27.50 euro p/p, all in


Mocht er belangstelling zijn voor deze klompen wil je dan het aantal en maten doorgeven aan Henny (henny04@xs4all.nl). Mischien een idee voor de Mainz-gangers of als we volgend seizoen Europa ingaan (Liverpool, Manchester, Madrid of Rome) ?

(02/04) Singen statt knipsen!

Derzeit ruft die Boulevardzeitschrift mit den vier Buchstaben dazu auf, dass alle Schalker, die in Meisterstimmung sind, ihre Fotos auf einer extra eingerichteten Seite auf Facebook hochladen sollen. Geht es noch? Spart die Zeit, investiert sie lieber in die Energie, die am Samstag für die unbändige Unterstützung unserer Mannschaft gebraucht wird! Sensibilisiert auch andere Schalker diesbezüglich und lasst eure Fotohandys in der Tasche, solch einen Unsinn braucht die Schalker Fanszene nicht!

bron: Ultras Gelsenkirchen

... Dumm Dumm Dickel und Boris Ruppert (genau so´n Cleverle) im BVB- Net- Radio am vergangenen Freitag.
 
Diese beiden blamieren sich und ihren Verein Woche für Woche, allerdings lässt sich anhand ihrer Jammerei deutlich ersehen / hören, wie tief der Derby- Looser- Stachel doch sitzt... ;-)))
 
 
 
 

 

(13/01) Contributie 2010

Een nieuw jaar, dus ook hoog tijd je lidmaatschap bij BWE te verlengen. Met dit jaar een extraatje in de vorm van ons 15-jarig jubileum. De penningmeester verzoekt iedereen die ook dit jubileumjaar lid wil blijven van Blau und Weiss Enschede de verschuldigde contributie per ommegaande - doch voor 1 februari - per bank te voldoen.
De tarieven zijn ook dit jaar gelijk gebleven. Het lidmaatschap van BWE kost 15,00 euro per persoon. Daarnaast is het mogelijk voor 10,00 euro extra een abonnement te nemen op het duitstalige fanmagazine van het SFCV 'Das Sprachrohr'.
De contributie kan worden overgemaakt op rekening 61.74.37.688 t.n.v. H. Dikken/ B&W Enschede o.v.v. je naam en 'contributie'. In Duitsland wonende leden kunnen het bedragen overmaken naar Volksbank Gronau-Ahaus e.G., D-48599  Gronau (Westfalen), Konto: 133887100, Inhaber: H. Dikken, BLZ: 40164024.

(11/11) Met VI naar Schalke, of toch maar niet?

Regelmatig vind ik in de BWE-mailbox de nieuwsbrief van VI Travel met zogenaamde aanbiedingen voor reizen naar Europese topwedstrijden. Tussen ManU-Liverpool, Lazio-Roma, Real-Barca misstaat S04-Bayern natuurlijk niet. Voor het Duitse Schlagerspiel biedt VI een arrangement aan voor ‘slechts’ 345 euro. Let op: dit is met eigen vervoer! Je verwacht voor die prijs minimaal twee dagen Frei-Bier, een overnachting in een luxe suite in Maryott Hotel met uitzicht op het Parkstadion en een zitplaats in de dug-out direct tussen Felix Magath en Seppo Eichkorn. Je blijkt het met iets minder te moeten doen:
Uw 2-daags eigen-vervoersarrangement (za.-zo.) is inclusief gereserveerde zitplaats, 1 overnachting in een centraal gelegen 3-sterren hotel op basis van verblijf in een 2-persoonskamer, ontbijtbuffet en stadsinformatie.
Kortom, een wedstrijdticket en een normale hotelovernachting. Voor de helft van de reissom organiseert BWE al jaren een 3-daagse weekendtrip naar een uitwedstrijd, inclusief 2 overnachtingen met ontbijtbuffet, wedstrijdticket, diner en busreis van en naar de speelstad.
Het meest benieuwd ben ik naar de stadsinformatie. In mijn optiek zal dit niet meer zijn dan een vel A4 met een pijl in westelijke richting met de tekst ‘Essen’ en een pijl in zuidoostelijke richting met ‘Bochum’.
Daarom het advies voor iedere fan die de wedstrijd wil bijwonen, maar helaas geen plaats heeft toegewezen in de BWE bus: rij op de wedstrijdddag op de bonnefooi naar Gelsenkirchen en probeer in de Schalkecafés of voor het stadion kaarten te bemachtigen. Scheelt je honderden euros.
Het Intercityhotel op 100 meter afstand van het Hauptbahnhof biedt 2-persoonskamers aan vanaf 87 euro incl. ontbijtbuffet en als extra service gratis gebruik van het openbaar vervoer. Dat is dus 43,50 euro per persoon. Kun je dus in VI-tarieven rekenend, nog 300 euro besteden aan de aanschaf van een ticket. Moet lukken dacht ik zo.
Maar boycot alstublieft de reizen die op sites als VI Travel wordt aangeboden. Een zogenaamd serieus voetbalblad dat geregeld stelling neemt tegen zwarte kaartenhandel. Aan de andere bieden ze zelf via een legale omweg wel kaarten aan tegen exorbitant hoge prijzen. Hoe luidde dat aloude adagium ook al weer: links lullen en rechts zakken vullen?

Oh ja, wie op 30 januari naar S04 tegen die veredelde amateurclub hoppenheim wil: VI heeft nog een ‘aanbieding’ voor slechts 275 euro.
Lekkere service: die ach zo sympathieke reisaanbieders misleiden de potentiële klanten door niet de juiste speeldag op de site aan te geven. Leuk als je denkt op zaterdag naar S04-Köln te gaan, zoals aangegeven op de site. Blijkt de wedstrijd in werkelijkheid al lang vastgesteld op zondagmiddag. Maar voor die 295 euro mag je daarover niet klagen...

(30/10) Even nagenieten: DERBYSIEGER! met passend commentaar

In dem Beitrag ist deutlich zu hören, was man beim BVB unter Deeskalation versteht. Was Ruppert und Dummdumm- Dickel da in die Öffentlichkeit posaunen, naja BVB, wenn das eure Organe nach außen sind, die die Euch repräsentieren.... dann macht Euch mal weiter zum Ei...: http://www.youtube.com/watch?v=ASpKb39DS0U

Borussia Lügenscheid: kijk en luister hoe de kleutertjes grosskreutz, sahin en schmelzer zichzelf en hun clubje belachelijk maken. Vergelijk de tekst met de beschuldigingen en oordeel zelf.

http://www.youtube.com/watch?v=5zrJeYipPL8 

De financiële wanorde binnen Schalke 04 schijnt veel groter te zijn dan eerder naar buiten is gekomen. Afgelopen weekeinde publiceerde de krant Welt am Sonntag een onthullend artikel. Schalke zou een extra schuld van 100 miljoen euro verborgen houden door middel van een wirwar aan bv'tjes. Officieel bedraagt de schuld 137 miljoen. WamS stelt verder vast dat het begrotingstekort dit seizoen oploopt tot 30 miljoen euro. Met de extra schuld zou Schalke niet voldoen aan de licentievoorwaarden. Het lot van de club zou in handen liggen van de externe investeerder Schechter uit Londen. Is Schalke 04 een zeepbel zwevend boven een speldenkussen? Vanuit Gelsenkirchen blijft het voorlopig opvallend stil. Eind deze week verwacht de DFL uitleg na aanleiding van een nader onderzoek van de ingediende begroting. Ook de begrotingen van 19 andere clubs uit de eerste en tweede Liga werden aan een nader onderzoek onderworpen. De artikelen over misstanden in de financiële huishouding van FC Schalke 04 zijn na te lezen onder de volgende links:

http://www.welt.de/die-welt/sport/article4967543/Schalke-spielt-mit-seiner-Existenz.html

http://www.welt.de/die-welt/sport/article4977100/Geld-verzweifelt-gesucht.html

http://www.welt.de/videos/sportnews/article4977530/Magath-bestreitet-Schuldenvorwurf.html

http://www.welt.de/die-welt/sport/article4967555/Das-habe-ich-so-nicht-erwartet.html

http://www.welt.de/die-welt/sport/article4977098/Schalke-setzt-auf-die-Tradition-Suendenerlass.html

(01/10) D E R B Y-S I E G: Manuel Neuer vrijgesproken

De glorieuze DERBYZEGE krijgt voor doelman Neuer geen staartje. De DFB heeft de doelman vrijgesproken van het slaan van bvb-nobody grosskreutz. TV-beelden van de WDR toonden
overduidelijk aan dat Neuer slechts een afwerend gebaar maakt in plaats van de vuistslag, zoals die door maar liefst drie bvb-leugenaars werd volgehouden. Het zielige borussia
LüGENscheid weigert de beschuldigingen terug te nemen. Typerend. Maar goed: de zege in dortmund (0-1) blijft staan.!

Om nog even na te genieten heeft Gerard twee filmpjes online gezet:

http://www.youtube.com/watch?v=MOEEHL7zrKA
http://www.youtube.com/watch?v=YvpLoHUX134

Rob raadt onderstaande links aan:

http://www.youtube.com/watch?v=8R4iGRo4FlA
http://www.youtube.com/watch?v=tNL4hZZqspE&feature=related 

Het fotoverslag van de BWE-busreis naar de derby volgt binnenkort!

(25/09) DFB-Pokal: S04 tankt zelfvertrouwen voor grote derby

Een prachtige avond gisteren voor de meer dan 10.000 S04-fans in het voormalige Ruhrstadion van VfL Bochum. In de tweede ronde van de DFB-Pokal wees Schalke 04 de buurman net als eerder voor de competitie met 3-0 terug. Een zege waarop niets viel af te dingen. De in het wit spelende Königsblauen waren op alle fronten superieur aan de opgefokte, maar kwaliteitsarme thuisploeg. Uit een vrije trap van Levan Kenia kopte de verder zwakke Heiko Westermann al snel de 0-1 binnen. De aanvoerder speelde dit keer linksback in plaats van Kobiashvili. Een andere tactische zet van trainer Felix Magath was misschien wel doorslaggevend voor het wedstrijdverloop. De trainer posteerde Rafinha als rechtshalf. De Braziliaan gaf het aanvalsspel van Schalke met zijn creativiteit en snelheid een enorme impuls. Gaandeweg het duel werd vooral het samenspel met Jefferson Farfan levensgevaarlijk. Het leidde tot de tweede goal in een fase dat Bochum voorzichtig dacht aan een gelijkmaker. Een prima loopactie van Farfan werd door Rafinha op waarde geschat. De Peruviaan ontving de bal terug, omspeelde twee tegenstanders en bediende bij de tweede paal de vrijstaande Halil Altintop. Die treffer gaf de ploeg en vooral de Turkse spits in het verdere verloop veel zelfvertrouwen. Schalke speelde Bochum in fases weg. Een kwartier voor tijd herhaalde Farfan zijn actie van de tweede goal. Dit keer gleed Fuchs de bal in eigen doel.
Het goede spel van onze ploeg was niet in de laatste plaats de verdienste van de fans. Letterlijk het halve stadion, vanaf perstribune, hooftribune, Westkurve en halve lange zijde was Schalke-territorium: Heimspiel in Bochum! Al ruim voor de wedstrijd staken ze luidkeels de jonge eigen ploeg een hart onder de riem. Rafinha werd massaal in de armen gesloten. De geweldige stemming tijdens de wedstrijd bleef niet onopgemerkt zoals hieronder te lezen is.
VfL Bochum - FC Schalke 04 0 - 3 (0 - 1)
0-1 (10.) Westermann, 0-2 (56.) Altintop, 0-3 (76.) Fuchs/ed
FC Schalke 04: Neuer – Höwedes, Zambrano, Bordon, Westermann – Rafinha (76. Pliatsikas), Moritz, Schmitz, Kenia (60. Rakitic)  – Altintop, Farfan
Geel: Fuchs, Freier, Klimowicz, Imhof, Grote – Bordon, Kenia, Höwedes
Toeschouwers: 29.592
Scheidsrechter: Florian Meyer (Burgdorf)
De loting voor de achtste finales in zaterdag in Das Aktuelle Sportstudio van de ZDF (vanaf 23.00 uur).
     
Felix Magath: Unsere Fans haben die junge Mannschaft im Spiel gehalten
Die Forderung aus der Kurve der Schalker Fans war laut und deutlich: „Wir wollen den Trainer sehen!“ schallte es von den Rängen. Felix Magath ließ sich nicht zwei Mal bitten und machte sich nach den TV-Interviews schnellen Schrittes auf den Weg zu den königsblauen Anhängern.
Er winkte den Fans, applaudierte dem Schalker Anhang, der ähnlich wie die Mannschaft über 90 Minuten volle Leidenschaft gezeigt hatte. Vor dem Stehplatzblock machte der 56-Jährige gemeinsam mit den Fans die „LaOLa“. „Unsere Anhänger haben uns großartig unterstützt und mitgeholfen, dass unsere junge Mannschaft im Spiel geblieben ist. Ohne sie wäre es gegen Bochum schwer geworden“, erklärte Felix Magath.
Und auch die Mannschaft wusste, bei wem sie sich für die tolle Unterstützung bedanken musste. Geschlossen gingen alle Spieler in die Kurve, feierten mit den Fans und klatschten die Anhänger am Zaun ab.
„In Zukunft können die Fans uns dabei helfen, nach oben zu kommen. Ist das Verhältnis von Spielern und Fans in Takt, sind die Anhänger sicherlich unser 12. Mann“, so Felix Magath.

Kijk en huiver! Of zoals een trotse hoofdrolspeler Jan Willemsen mailde: "Filmpje kijken en niet schrikken hahahaha, groet Jan"
http://www.sfcv.de/home/index.php?option=com_content&task=view&id=440&Itemid=88

(20/03) BWE te gast bij Dutch Mancunians

Naast FC Schalke 04 hebben ook een aantal bijna even legendarische Europese topclubs een officiële fanafdeling in Nederland. Op uitnodiging van Henry Kuipers was BWE in de personen van Henny en Erwin vorige week te gast bij de meeting van de Dutch Mancunians, de Nederlandse fanclub van Manchester United. Henry duikt al jaren af en toe op in de bus van BWE, maar is in hart en nieren fan van de Red Devils. Binnen de Dutch Mancunians is hij de organisator van de tweemaandelijkse fanclubmeetings die door het hele land worden gehouden. De Hengeloër speelde dit keer een thuiswedstrijd met een bijeenkomst in café The Three Musketeers in zijn woonplaats. De middag stond volledig in het teken van de thuiswedstrijd tegen aartsrivaal Liverpool. Ruim vijftig United-fans uit alle hoeken van het land verzamelden zich voor de grote schermen in de kroeg in de overtuiging hun ploeg de beslissende slag in de titelrace te zien slaan. Dat pakte even anders uit. De 1-4 nederlaag deed zichtbaar pijn. De nederlaag werd echter snel weggespoeld met een aantal biertjes. Er werd nog lang nagepraat met diverse leden van de United-clan: onder meer de eenmansfractie Grunn, een Vak-P'er en een Achterhoeks delegatie die ook regelmatig (2 jaarkaarten) auf Schalke te vinden zijn. Al met al een zeer gezellige voetbalmiddag tussen, zo leerde ons, zeer fanatieke United-fans. En voor mij persoonlijk: heerlijk om als enige "scouser" tussen al die United-fans die geweldige 1-4 te beleven. Bedankt Henry, volgend jaar weer?

(03/11) Jan Bathoorn 10.000ste buspassagier BWE!

Vorige week werd aangekondigd dat in de bus naar S04-PSG de 10.000ste passagier in de historie van BWE zou zitten. Jan Bathoorn viel deze eer ten deel. Het lot met de naam van deze BWE'er van het eerste uur, werd getrokken uit een selectie van zes kandidaten. Het bestuur had deze geselecteerd omdat het niet mogelijk was de exact 10.000ste aanmelding te achterhalen. Jan ontving naast een fanclubsjaal ook een vrijkaart voor een BWE-busreis naar keuze.