BWE Nieuws
Activiteiten
Lid worden
Fanshop
On Tour
Busreizen
FC Schalke 04
Wedstrijden
Stadions

Fanzine B&W Info
Links
Contact


Schalke Tag met oefenduel tegen FC Twente

gepost: 30/05/2015

Een oefenduel tegen FC Twente vormt zondag 2 augustus het sluitstuk van de Open Dag van Schalke 04. De aftrap van de wedstrijd is om 17.30 uur in Veltins Arena. De wedstrijd is de laatste test voor de seizoenstart een week later in de eerste ronde van de DFB-Pokal. De hele dag zijn er in en om de Arena tal van activiteiten voor königsblaue fans, waarmee Schalke zich presenteert aan de eigen aanhang.

Tussen de fans van beide clubs is al meer dan 20 jaar een hechte vriendschap. Ooit gestart onder de 'erlebnisgeoriënteerde' supporters van beide clubs is het in de loop der jaren uitgegroeid tot een breed gedragen fenomeen. Blau und Weiss Enschede kon hier vanaf de start aan bijdragen door bij de talrijke bezoeken 'auf Schalke' de Twentse voetbaltrots te promoten.

Bij elke thuiswedstrijd van FC Twente of Schalke 04 zijn er supporters van beide clubs in het stadion te vinden. Recent troffen FC Twente en Schalke 04 elkaar een aantal keer in Europees verband. In 2008 was er een bijzondere ontmoeting in De Grolsch Veste. In de poulefase van de UEFA Cup won FC Twente met 2-1 van Schalke 04 en leefden de supportersgroepen samen naar de wedstrijd toe. BWE mocht bij de fanparty in stamcafé de Doedelzak honderden S04-vrienden begroeten. Drie jaar geleden speelden FC Twente en Schalke 04 tegen elkaar in de Europa League. Na een boeiende heenwedstrijd in De Grolsch Veste (1-0 zege), reisden duizenden Tukkers mee naar Gelsenkirchen. Ook daar was het een voetbalfeest. FC Schalke 04 was met 4-1 duidelijk een paar maten te groot voor de dapper strijdende Tukkers.

Ticketinfo: bestellen via S04-Ticketservice

BWE neemt in verband met de vakantieperiodes géén ticketbestellingen meer aan voor de wedstrijd tegen FC Twente. BWE-leden en overige S04-fans kunnen hun tickets direct online bestellen via www.tickets-aufschalke.de of kaarten kopen aan de dagkassa. Fans van FC Twente kunnen hun kaarten kopen via www.fctwente.nl of de SSU. Voor de wedstrijd zijn nog ruim voldoende kaarten beschikbaar. Hoewel de eerste run bij FC Twente groot was, heeft Schalke 04 de tweede ring (nog) niet in de verkoop.

Tot 28 juni kosten de kaarten 8 euro (staan) en 25 euro (zit). Daarna vraagt Schalke 13 euro en 29 euro (alles exclusief voorverkoopkosten).

<< terug naar nieuwsoverzicht