BWE Nieuws
Activiteiten
Lid worden
Fanshop
On Tour
Busreizen
FC Schalke 04
Wedstrijden
Stadions

Fanzine B&W Info
Links
Contact


Derby-boycot: standpunt BWE

gepost: 10/10/2015

Blau und Weiss Enschede heeft haar naam laten toevoegen aan de lijst met fanclubs en –groepen die de Derby-boycot van UGE ondersteunen. Onze fanclub acht de door de autoriteiten opgelegde maatregelen en restricties betreffende kaartencontingent en vervoer volstrekt onacceptabel.

Ondanks het vreedzame verloop van de laatste Derby’s – zelfs de politie sprak van “de meest vreedzame Derby aller tijden”-, en in tegenspraak met alle eerdere toezeggingen zijn de maatregelen voor de komende Derby opnieuw aangescherpt. De autoriteiten zijn kennelijk niet geďnteresseerd hieraan iets te veranderen. Wat is het volgende? Een compleet verbod van uit-fans? Als deze neerwaartse spiraal niet gestopt wordt is er binnenkort geen Derby meer!

Na goed beraad is besloten de naam van BWE aan de boycot te koppelen. Dit houdt echter niet in dat de BWE-leden de Derby niet zullen bezoeken. Ieder lid van BWE die zich aangemeld heeft voor de Derby is vrij om wel of niet te gaan.

Blau und Weiss Enschede bestaat uit verschillende stromen fans. Fans die uitwedstrijden bezoeken, fans die alleen thuisduels meepakken en leden die af en toe eens mee gaan. Leden die dicht bij de “actieve” fanscene staan en leden die er niets van moeten hebben. Daarom kan en wil BWE haar leden niets verplichten of opleggen. In tegenstelling tot de Duitse autoriteiten scheren wij alle voetbalfans niet over een kam.

BWE maakt door de naam te koppelen een statement het niet eens te zijn met de absurde maatregelen van de autoriteiten. Mochten leden zich aansluiten bij de boycot is dat prima, bezoeken leden de Derby dan respecteert het fanclubbestuur dat ook.

<< terug naar nieuwsoverzicht