BWE Nieuws
Activiteiten
Lid worden
Fanshop
On Tour
Busreizen
FC Schalke 04
Wedstrijden
Stadions

Fanzine B&W Info
Links
Contact


bvb 09 - Westfalenstadion

Anschrift:
Strobelallee 50
44139 Dortmund

capaciteit: 80.720 plaatsen, met als paradepaardje de südtribune met bijna 25.000 plaatsen de grootste staantribune van Europa.
vakken uitsupporters: op de noordtribune zijn de vakken 60, 61 (staan), 8, 9, 62, 63 (zitten) en de vakken 55-59 (zitten) in de noordoosthoek gereserveerd voor Schalkefans.

met de auto:
over de A2 (Oberhausen-do-Hannover) bij Kreuz do-nordwest, neem de A45 richting Schwerte/Hagen/Frankfurt, bij Kreuz do-west neem afslag richting dortmund (B1). Of volg de borden Westfalenhalle vanaf Kreuz do-nordwest. Vanaf Enschede richting Coesfeld/Dülmen, dan A43 op en voorbij Recklinghausen en Herne. Bij Kreuz Bochum richting dortmund (A40). Deze gaat over in de B1 en voert langs het stadion.
parkeren S04-fans: rond het stadion zijn ruim 10.000 parkeerplaatsen waarvoor wel betaald moet worden. De parkeerplaatsen E1 en E2 (auto) en E3 (bussen) zijn aangewezen voor S04-fans. Vanaf B1 langs Westfalenhalle/stadion (rechterhand) rijden. Dan rechts Ruhrallee op, volg de borden of ga de tweede afslag rechts.

met openbaar vervoer:
vanaf dortmund Hauptbahnhof rijden metrolijnen U45 en U46 direct naar de halte Westfalenhalle. Vanaf Enschede is er een directe treinverbinding met dortmund.
met pendelbussen:
vanaf twee uur voor de wedstrijd rijden er pendelbussen tussen enkele grote verder weg gelegen parkeerplaatsen en het stadion. Vanaf de parkeerplaats nabij de universiteit (Otto-Hahn-Strasse) vertrekt de bus om de vijf minuten, vanaf de bvb Megatore in do-hörde (Felicitasstrasse 2) om het kwartier.

tickets: online te bestellen op de website van de club. Kaarten voor de duels met Bayern, Werder en Schalke 04 zijn 20% duurder.

bier hier: onder zuilengallerij van het oude stadion Rote Erde pal naast het Westfalenstadion is een gezellige Biergarten. Tijdens de derby is een afgescheiden deel uitsluitend toegankelijk voor thuisfans. Bij de buurtkroegen in de omliggende wijken is het maar afwachten of je als "Blaue" naar binnen mag.
Faninfo Auswärtsderby (zon. 8 nov. 2015, 15.30 uur):
actuele faninformatie te lezen bij Fanbelange Schalke 04.