Stadions


VfL Wolfsburg - Volkswagen Arena

Anschrift:
In den Allerwiesen 1
38446 Wolfsburg

capaciteit: 30.000 plaatsen, waarvan 8.000 staanplaatsen bij Bundesligaduels. Alle plaatsen zijn overdekt.
vakken uitsupporters: op de zuidtribune zijn de zitvakken 30, 32, 34, 36 (Oberrang) en 35 (Unterrang), en de staanvakken 29 en 33 (Unterrang) gereserveerd voor fans van de bezoekende club.

Met de auto:
over de A2 (Hannover-Berlin), neem afslag 58 bij Kreuz Wolfsburg. Dan A39 richting Wolfsburg. Niet door de binnenstad, maar bij Weyhausener Knoten over de B188 naar P&R-terrein (P5) Kästorf. Een shuttlebus brengt de fans naar het stadion. Te voet duurt de tocht een kwartier.

De parkeerplaatsen (P1, P2 en de parkeergarage zijn uitsluitend toegankelijk voor vergunninghouders. De kaarten worden op de Berliner Brücke over het kanaal gecontroleerd.

Parkeerplaatsen voor de Autostadt zijn uitsluitend voorbehouden voor bezoekers van de auto-vermaak. Auto's van voetbalfans hebben geen toegang.

Met openbaar vervoer:
vanaf het station Wolfsburg bereikt men het stadion na een korte wandeling die over de Berliner Brücke voert. De kortste weg is met borden aangegeven.

Tickets: online te bestellen op de website van VfL Wolfsburg.

bier hier: bij de hoofdingang van het stadion is een Soccer Café voor fans. Dat hier de Amerikaanse aanduiding voor voetbal wordt gebruikt is typerend. De club zelf is ook kunstmatig omhoog gestuwd door de miljoenen van Volkswagen dat uit deze stad komt. De club zelf was tot halverwege de jaren negentig een anonieme amateurclub uit een nog anoniemere provinciestad. Wanneer wordt de Bundesliga verlost van deze dissonant?

Faninfo VW Wolfsburg - FC Schalke 04 (zat. 17 aug. 2013 15.30u):

actuele faninfo volgt in de week voor de wedstrijd