Internationale BWE fanclubtoernooi 2016
zaterdag 4 juni en zondag 5 juni

 

Programma toernooi:
zaterdag 4 juni

13.00 uur aftrap poulewedstrijden

17.00 uur aftrap poulewedstrijden

20.04 uur Blauweisse Party

 
zondag 5 juni

10.30 uur aftrap verliezersronde

11.00 uur aftrap winnaarsronde

14.30 uur aftrap finale met
aansluitend prijsuitreiking

 
Routebeschrijving / Anfahrt
Deelnemers / Mannschaften
Toernooiregelement / Turnierbestimmungen
 

 
 

 

 

Toernooiregelement - Turnierbestimmungen

1. Het toernooi draagt de naam Internationale BWE Fanclubtoernooi.

2. De wedstrijden worden gespeeld volgens de bepalingen en reglementen van de KNVB.
Uitzonderingen hierop zijn:
- de buitenspelregel vervalt.
- de ingooi wordt vervangen  door de inrol.
- strafschoppen worden genomen vanaf 7 meter.
- de wedstrijden duren 1 x 20 minuten zonder wisseling van speelhelft.
3. De teams dienen zich een uur voor aanvang van het toernooi te melden bij het wedstrijdsecretariaat. De aanvang van het toernooi is om 13.00 uur. Ieder team dient er voor zorg te dragen dat het startgeld voor aanvang van het toernooi betaald is.
4. Protesten kunnen niet worden ingediend bij de toernooileiding. De beslissingen van de scheidsrechters zijn bindend.
5. Een team speelt met vijf veldspelers en een duidelijk herkenbare doelman. Tijdens de wedstrijden mag er onbeperkt gewisseld worden. Wissels dienen plaats te hebben ter hoogte van de middellijn.
6. Aan het toernooi doen 16 teams mee (afzeggingen voorbehouden). De voorronden worden gespeeld in vier poules van vier teams. Bij late afzeggingen wordt het speelschema aangepast. De leiders van de deelnemende teams ontvangen in dat geval voor aanvang van het toernooi bij het wedstrijdsecretariaat een vervangend speelschema.
7. Per poule wordt een halve competitie gespeeld. De nummers 1 en 2 van iedere poule plaatsen zich voor de winnaarsronde op zondag. De overige teams spelen zondag  in de verliezersronde.
8. Indien in een poule twee teams gelijk eindigen wordt hun rangschikking bepaald door het doelsaldo. Bij gelijk doelsaldo beslist het aantal gescoorde doelpunten. Een doelsaldo van 5-2 wint het van een doelsaldo 4-1. Is dit ook gelijk dan beslist het onderlinge resultaat. Is er nog geen beslissing brengen strafschoppen de beslissing. Ieder team neemt drie strafschoppen. Komt er geen winnaar na deze serie dan worden er om en om strafschoppen genomen totdat de ene partij mist en de andere treft.
Indien in een poule meer dan twee teams gelijk eindigen na bovenstaande criteria wordt er een halve competitie middels series van drie strafschoppen afgewerkt. Een gewonnen serie levert 3 punten op, een onbesliste 1 en een verloren 0. Het aantal gescoorde strafschoppen bepaald het doelsaldo. Is er dan nog geen beslissing dan bepaald het lot.
9. Zowel in de winnaars- als de verliezersronde worden alle klasseringen uitgespeeld middels een knock-outsysteem. De vier winnaars van de kwartfinale plaatsen zich voor de halve finale. De verliezers spelen door om de plaatsen 5 t/m 8. De winaars van de halve finale spelen de finale om de plaatsen 1 en 2. De verliezers spelen om plaats 3 en 4. Zelfde geldt voor de plaatsen 5 t/m 8. Hetzelfde schema wordt ook toegepast in de verliezersronde om de plaatsen 9 t/m 16. Indien een wedstrijd in de beide rondes gelijk eindigt worden er direct strafschoppen genomen volgens onder artikel 8 genoemde regels.
10. De teams worden verzocht om vijf minuten voor aanvang van hun wedstrijd bij het veld aanwezig te zijn.
11. Een speler die uit het veld wordt gestuurd is automatisch uitgesloten voor de eerstvolgende wedstrijd van zijn team. Bij ernstige vergrijpen bepaalt de toernooileiding in overleg met de betroffen scheidsrechter de te nemen sanctie.
12. De organiserende vereniging is niet verantwoordelijk voor eventuele vermiste en/of beschadigde eigendommen en voorwerpen.
13. In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet beslist het bestuur van de FC Schalke 04 fanclub Blau und Weiss Enschede. Alle deelnemers gaan door deelname aan de wedstrijden akkoord met dit toernooireglement.